Pravilno obrezovanje sadnega in drugega drevja

Delo, na katerega spomladi najprej pomislimo je obrezovanje. Pa naj bo to obrezovanje drevja, grmičkov ali večjega grmičevja. Pomembno je, da zmeraj najprej obrezujemo starejša drevesa ter se nato posvetimo obrezovanju drevja, ki je v sadovnjaku krajši čas - torej obrezovanju mlajšega drevja.

Obrezovanje drevja - kdaj in predvsem kako pravilno obrezati drevje?

Če želimo drevje ohraniti nizko in si želimo, da drevesa ustvarijo bogato krošnjo, je drevje potrebno redno obrezovati. Brez obrezovanja bo drevje raslo v višino, krošnja pa bo manjša. Seveda pa je pomembno je tudi, da drevje obrezujemo ob pravem času. Sicer je res, da lahko drevje obrezujemo v kateremkoli letnem času, vendar jih je najbolje obrezati spomladi ali zgodaj poleti, saj rastline takrat rastejo in se bodo tako hitreje obnovile.

V primeru obrezovanja večjih vej je potrebno biti pozoren, saj lahko veje skrajšamo le v rogovili (na stiku dveh vej). Če se le da, se krajšanju vej izogibamo, saj s tem drevo hitro poškodujemo ter tako privedemo do nastanka duplin in pojava nezaželenih poganjkov na mestu reza.

VEČ O OBREZOVANJU DREVJA TUKAJ!

obrezovanje drevja in grmovja

Obžagovanje drevja in grmičevja

Obrezovanje sadnih dreves, žive meje in drugih rastlin v vašem sadovnjaku

Obrezovanje drevja je zelo zahteven proces, ki zahteva ogromno znanja ter izkušenj. Če se o postopku obrezovanja drevja ne izobrazimo sami, je delo najbolje prepustiti strokovnjakom.

V podjetju Tisa vam ponujamo kvalitetno obrezovanje in nego dreves ter obrezovanje drugega rastlinja. Ponujamo vam obrezovanje sadnega drevja, lahko pa naročite tudi obrezovanje žive meje. Obrez, ki ga v našem podjetju napravimo je kakovosten, vaša drevesa pa bodo po obrezovanju zrasla v gosto krošnjo, kot ste si jo zmeraj želeli. Pokličite nas na telefonsko številko: 041 714 883 ali nas kontaktirajte po e-pošti: zoran.perme@tisa.si in z veseljem vam bomo odgovorili na vprašanja, ki se vam pred obrezovanjem dreves še zastavljajo ter vam hkrati posredovali cenik.

Več o pravilnem poseku dreves tukaj: https://www.vsi.si/tisa/pravilen-posek-dreves