Mulčer - stroj za mulčenje grmovne vegetacije, vejevja in drevesnih panjev


Gozdarski oz. gozdni mulčerji so namenjeni mulčenju zaraslih površin, poraslih z grmovjem in manjšimi drevesi. Gozdarske mulčerje pa ne uporabljamo samo za mulčenje grmovja, ampak jih lahko uporabljamo tudi pri obnovah sadovnjakov, pripravi igrišč za golf in smučarskih terenov.


mulčerZaraščanje travnikov, pašnikov in ostalih zelenih površin je v Sloveniji zelo pomembno dogajanje, kateremu se posveča čedalje več pozornosti. Odprava zaraščanja pa je postopek, ki ga je potrebno začeti izvajati še preden postane prepozno. Najbolj uveljavljena načina vzdrževanja zelenih površin sta košnja in mulčenje oz. zastiranje travnikov. Pri slednjem mulčer pokošeno travo drobno seseklja in pusti na zelenici. Drobni koščki v nekaj dneh zgnijejo in na površini niso vidni. Pri tem se hranilne snovi vrnejo nazaj v zemljo, trava postane gostejša in lepša, pa še delo je hitrejše, saj se ni treba ustavljati in prazniti zbiralne košare.
V podjetju Tisa z gozdarskimi mulčerji opravljamo storitve frezanja grmovne vegetacije, vejevja in drevesnih panjev. Strojni park obsega mulčer goseničar moči 400 KS ter mulčer gumaš 260 KS.
Freze strojev imajo delovno širino 2300 mm in pri hitrosti vrtenja 1000 obratov/minuto meljejo ali drobijo veje, panje ali grmovje. Zmleta lesna masa ostane na mestu mletja.

Če vas zanima več o podiranju dreves si slednje preberite tukaj: https://www.vsi.si/tisa/podiranje-dreves


Mulčenje - pokrivanje tal s suhim, rastlinskim materialom

mulčenje z mulčerjem
Mulčenje ali mulčanje
je pokrivanje tal s suhim, rastlinskim materialom, ki služi različnim namenom: zagotavlja plast izolacije, ki ohranja tla vlažna in pomaga ohranjati optimalno temperaturo, zaustavi plevel in nahrani tla s hranilnimi snovmi. Talna prekrivka preprečuje rast plevela in kasneje ko le ta razpade, poveča količino hranil v tleh. Zastirke se lahko uporabljajo pred in po sajenju, kot tudi okoli sadik sadnih dreves. To je še posebej koristno za gojenje rastlin v suhih območjih in v sušnih letih. Zastirka preprečuje tudi erozijo.
Mulčer predstavlja najhitrejši način odstranjevanja grmovne vegetacije in v nadaljevanju omogoča vzdrževanje travniške površine s kosilnico. Pokličite nas za brezplačen ogled. Vabljeni tudi k ogledu naše spletne strani: http://www.tisa.si/

IZVAJAMO TUDI RAZLIČNE STORITVE DROBLJENJA, PREVERITE!