Odkup starega lesa pripomore k večji čistosti planeta

Cena lesa in odkupZ odkupom starega lesa se začne proces predelave in ponovne uporabe odpadnega lesa. Iz njega lahko namreč izdelamo sekance in drobljence, ki predstavljajo eno izmed najpopularnejših kuriv v zadnjem času. Sekanci se proizvajajo iz različnih vrst lesa in se lahko pohvalijo z odličnimi karakteristikami. Sekanci pa se lahko uporabijo tudi ob urejanju vrtov kot zastirka, s katero preprečujemo rast plevela in z njo poskrbimo, da zemlja ostane vlažna in tako ohranimo ugodne razmere za rast rastlin.
Z odkupom starega lesa pripomoremo k večji čistosti našega planeta. Hkrati z odkupom odpadnega lesa zagotovimo, da odpadni les kroži v reguliranem toku in tako skrbimo, da se čim večji odstotek odpadnega lesa v obliki enakega ali drugega produkta vrne nazaj na tržišče in se tako ponovno uporabi.
Kako poteka prevoz odpadnega lesa? Nalaganje lesa pri odvozu lesnih odpadkov lahko poteka ročno ali strojno. V primeru, da so kosi lesa preveliki za transport, se pred odvozom tudi razžagajo na manjše kose in transport je tako omogočen. Odkup lesa in prodaja lesa potekata na točno določeno prevzemnem mestu, ki leži na naslovu Cesta v Prod 84 v Ljubljani.
Odkup lesa predstavlja zadnji korak ob sečnji dreves in tovrstno storitev nudimo tudi v podjetju Tisa d.o.o. Naši izkušeni delavci bodo poskrbeli za kakovosten posek in prevoz lesa: vsa podrta drevesa iz gozda bodo odstranjena profesionalno, ne da bi pri tem gozd poškodovali.

Odkup lesa - cena odvisna od več dejavnikov

Cena lesa se neprestano spreminja, saj je odvisna predvsem od razmer na trgu oziroma od povpraševanja po določeni vrsti lesa. Največje povpraševanje je seveda pozno jeseni, ko se povpraševanje po lesu zaradi prihajajočih hladnejših temperaturnih razmer in potrebi po ogrevanju bistveno poveča. Ker cena lesa ni fiksna, vam svetujemo, da se pred nakupom pozanimate o trenutni ceni lesa.
Cena lesa pa je odvisna tudi od vrste lesa, ki ga kupujemo, saj vse vrste niso enako cenjene, prav tako pa se različne vrste lesa uporabljajo v različne namene. Če kupujete drva za kuhanje in peko, bo najbolj primeren les iglavcev, ker ima večjo kurilno vrednost na kilogram in zato izgoreva močneje in hitreje. Če pa uporabljate drva za ogrevanje, je najboljše uporabiti les listavcev. Les listavcev ima visoko gostoto in višjo gorilnost na m3. Gori tudi počasneje in tvori več žerjavice. Po navadi se uporablja les listavcev slabše kakovosti. Odkup lesa za drva najpogosteje vključuje les bukve, breze, navadnega gabra ter hrasta (graden in dob).

Odkup lesa in podiranje

Poleg smrekovega in hrastovega lesa je za odkup iskan tudi oreh

Hrastov les je izjemno cenjen in se pogosto uporablja v namen izdelave pohištva, sodov, v gradbeništvu in pri izdelavi ladij. Hrastov les je izjemno trajen in elastičen, se hitro suši, preprosta pa je tudi njegova obdelava, ki vključuje struženje in rezbarjenje. Ločimo mehko in trdno hrastovino, ki se uporabljata v različne namene, zato se je pred nakupom hrastovega lesa najbolje posvetovati s strokovnjakom. Ker poznamo več vrst hrastov, je izbira določene vrste hrastovega lesa prav tako pomembna.
Smrekov les je mehak, zato se dobro obdeluje. Razmeroma visoka trdnost ob razmeroma nizki gostoti je ena izmed glavnih prednosti smrekovine. Pri obdelavi lahko dobimo zelo gladke površine. Uporablja se za pomole, lesene ograje, sedežne garniture ali balkone. Dobro ga je površinsko zaščititi, saj je slabše odporen na gljive in insekte. Če ni v stiku z zemljo, je zmerno odporen na vremenske vplive.
V podjetju Tisa vam nudimo smrekov in hrastov les po izjemno ugodni ceni. V zadnjem času pa je za odkup lesa priljubljen tudi oreh.

Vas zanima prodaja ali odkup lesa, na primer smrekovega? Potem je podjetje Tisa pravi naslov za vas. Obiščite nas in se prepričajte, kako kakovostna je naša hlodovina. Cena za odkup lesa vas bo zagotovo tako navdušila, da se boste še danes odločili za odkup smrekovega lesa.

Vabljeni.

VEČ O ODKUPU LESA

VEČ O PRODAJI LESA