Za vas posekamo drevesa in odkupujemo drva

V podjetju Tisa, ki se ukvarja z gozdarskimi storitvami in urejanjem okolice, odkupujemo tudi drva in hlodovino po privlačni ceni. Ali ste vedeli, da je cena hlodovine odvisna od pravilno izpeljane in pravočasne sečnje? Če niste profesionalno usposobljeni in nimate zadostnega gozdarskega znanja, se dogovorite z nami za brezplačen ogled terena. Brezplačno vam bomo svetovali, na kakšen način bi bilo primerno izpeljati posek in spravilo lesa. Ocenili bomo vrednost vaše hlodovine in se odločili, kdaj je pravi čas za sečnjo, ko bo hlodovina najbolj kakovostna. Na vašo željo vam bomo izdelali nezavezujočo ponudbo, ki vključuje vse gozdarske storitve od poseka do čiščenja tal, odvoza hlodovine in njenega odkupa. Dogovorimo se lahko tudi za mulčenje tal, ki jo izvedemo po sečnji. Na tak način zdrobimo panje dreves in tla pripravimo na rast novih dreves. Hlode naložimo na naše vozilo, veje pa strojno razsekamo in zmeljemo, pri čemer pridobimo žagovino, ki jo na vašo željo posujemo po terenu. Delo opravljajo strokovno usposobljeni in izkušeni gozdarski mojstri, ki imajo pridobljeno nacionalno poklicno kvalifikacijo. Posek lesa je zahtevna naloga, za katero sta poleg znanja in izkušenj potrebna tudi vrhunsko orodje in oprema. Z vsem tem tudi razpolagamo v našem podjetju, kar je zagotovilo za kakovostno, hitro in natančno opravljeno storitev. Če bi se sečnje lotevali sami, bi vam to vzelo veliko časa in energije. Poleg tega bi morali posebej iskati ponudnika za spravilo lesa in odkup hlodovine. Smo priznan izvajalec vseh gozdarskih opravil – od žaganja dreves do odkupa lesa – in vam, ne glede na zahtevnost terena in ostalih  pogojev, jamčimo kakovostno storitev, ki vam bo omogočila prihranek časa in denarja.

Sekanci in drobljenci – izdelujemo jih v lastnem predelovalnem centru

Sekanci in drobljenci, pridobljeni iz lesne biomase, postajajo vse bolj priljubljena surovina, ki se uporablja v številne namene. Uporabljamo jih lahko kot obnovljiv energetski vir za ogrevanje prostorov ali pridobivanje energije. Primerni so tudi za vrtne ali kmetijske zastirke za zaščito rastlin in poljščin. Sekanci in drobljenci so lahko vgrajeni tudi v biološke filtre – objekte, namenjene odstranjevanju škodljivih emisij iz ozračja. Kaj pa sploh je lesna biomasa? To je skupek organskih snovi – ostankov iz gospodinjstva, kmetijstva ter ostankov rastlin. Količinsko je največ prispevajo gozdovi, sadovnjaki, nasadi, obrtno-predelovalna industrija in odslužen les. V podjetju Tisa drobimo lesno biomaso v našem predelovalnem centru v Ljubljani ter iz nje izdelujemo sekance in drobljence po meri stranke. S presejanjem biomase lahko namreč pripravimo drobljence različnih dimenzij, ki ustrezajo željam naročnika. Uporabljamo izjemno zmogljive sekalne stroje, ki predelajo biomaso v sekance. Uporaba vrhunske opreme nam omogoča oblikovanje končnega izdelka želene velikosti in granulacije, ki ustreza potrebam stranke.

Zložena drva

Več o izdelavi sekancev

Zelo ugodna prodaja drv in sekancev

Poleg odkupa odsluženega in odpadnega lesa ter hlodovine, sta področji našega delovanja tudi prodaja drv in prodaja sekancev. Pri nas si lahko priskrbite hlodovino najvišje kakovosti po ugodni ceni. Drva in sekanci vam bodo služili kot vir energije pri kuhanju, peki, ogrevanju itd. Prepričani smo, da boste nad ponujeno ceno hlodovine pozitivno presenečeni. Poleg omenjenih storitev sekanja, spravila lesa, odkupa in prodaje hlodovine, lahko pri nas kupite tudi drevesa oziroma sadike vseh vrst iz največje evropske drevesnice. Če imate svoj gozd, sadovnjak, vrt, njivo ali drugo kmetijsko površino, preverite našo ponudbo obrezovanja dreves, frezanja in drobljenja panjev, drobljenja kamenja, vej in grmovja, mulčenja trave in drugih zaraščenih površin ter urejanja okolice. Če vas zanima katera od naših storitev, nam pošljite povpraševanje. V najkrajšem času vas bomo kontaktirali ter se dogovorili za ogled na terenu. Po ogledu stanja vam bomo brezplačno svetovali o najprimernejši rešitvi za vašo situacijo. Smo usposobljeni za delo v vseh pogojih in na različnih, tudi najzahtevnejših terenih.

Ugodni sekanci

Več o poseku in spravilu lesa