Pošlji povpraševanje

Drobilec vej z veliko zmogljivostjo, drobilnik vej za doseganje najboljših rezultatov

Drobilec vej oziroma lesa je izjemno zmogljiv stroj, ki ga uporabljamo za drobljenje vej, odpadnega lesa ter listja na manjše delce. Drobilec vej je lahko (odvisno od vrste in modela) namenjen drobljenju manjših ali večjih vej. Naprave nam omogočajo enostavno upravljanje, manjše naprave pa imajo obojestranske ročaje, ki nam omogočajo lažji oprijem in premikanje naprave med delom. Drobilnik vej za domačo uporabo je običajno precej lahek (enostaven za prenos oziroma potiskanje naprave), je na kolesih, pri delu pa je tih, zaradi česar ne motimo sosedov. Prav tako so tovrstni drobilniki vej opremljeni s posodo, v kateri se zbirajo zdrobljene veje in listje. Ti drobilci vej so dejansko namenjeni le drobljenju vejevja in listov in jih nikakor ne smemo uporabiti za drobljenje odpadnega lesa kot so palete, pohištvo in podobno.

Drobilci lesa so na voljo tudi v podjetju Tisa. Le ti so večji in namenjeni izdelavi sekancev. Dovolj so močni da zdrobijo vejevje, odpadni les, odpadno leseno pohištvo ipd.. Kot dodatno dejavnost nudijo tudi drobljenjem gradbenih odpadkov.

Drobilci vej za izdelavo sekancevDrobljenje lesa in lesnih ostankov

Drobilnik vej in druge vrste drobilnikov

Manjše drobilnike vej lahko uporabimo za drobljenje vej in listja, večje za drobljenje vsega odpadnega lesa, obstajajo pa tudi druge vrste drobilnikov, ki nam omogočajo storitve granuliranja lesa, plastike, drugih vrst odpadkov in kamenja. Vrtni drobilnik vej je lahko električni ali bencinski, primeren pa je za drobljenje vej različnih debelin, pri čemer je ponovno potrebno omeniti vrsto drobilca vej. Takšne naprave so varne za uporabo, saj je nemogoče, da bi z roko segli do rezil, ki se nahajajo globoko v drobilniku vej. Drobilec vej nam omogoča, da različne rastlinske delce zmeljemo in jih pripravimo na kompostiranje.

Drobilec vej v podjetju Tisa

Drobilec vej je vsekakor odličen vrtni pripomoček, s pomočjo katerega lahko hitro pospešimo proces razpadanja materialov v našem kompostu. V podjetju Tisa vam bomo z veseljem predstavili drobilec vej in njegov namen, z nami pa se lahko posvetujete tudi o cenah in o primerni napravi za vaš vrt. V podjetju so vam na voljo tudi drobljenci in sekanci, zato vam svetujemo, da si ogledate našo ponudbo, pri čemer ne pozabite na drobilec vej. Veselimo se vašega obiska.

Pridelava biomase in sekancev

Z večjimi drobilci lesa lahko zdrobimo poleg vej tudi odpadni les, ki nastane pri rušenju objektov, odpadno stavbno leseno pohištvo (okna, vrata ipd), odpadni leseno pohištvo, odapdni les embalaž itd.

Iz pregledanega odpadnega lesa se lahko izdelajo sekanci in drobljenci različnih granulacij. Potek izdelave poteka v treh korakih:

  • Drobljenje s primarnim drobilcem
  • Drobljenje s sekundarnim drobilcem
  • Sejanje s sitom.