Frezanje

Frezanje in odstranjevanje drevesnih štorov

Frezanje predstavlja odličen način odstranjevanja drevesnih štorov, ki po podiranju dreves še ostanejo v zemlji. Se je tudi vam že pripetilo, da ste poskušali podreti drevo, potem pa je štor ostal v zemlji?

Podjetje Tisa vam nudi odličen način, kako se lahko štorov oziroma panjev, ki kazijo okolico vašega domovanja, znebite na preprost način: z uporabo freze. Frezanje, med drugim poznano tudi kot frezanje vrta, je hkrati tudi dober način za odstranjevanje ovir, kakršni so štori. Čeprav lesni štori sčasoma zgnijejo sami, pa znajo biti za okolico moteči. Obnje se lahko denimo spotaknemo, nasploh pa kazijo podobo našega vrta in onemogočajo zasaditev novih dreves.

Tisa nudi rešitev: učinkovito frezanje s pomočjo strojev.

frezanje

Frezanje štorov na hiter in učinkovit način

Po podrtju drevesa v zemlji radi ostanejo štori oziroma panji, ki pa jih je z rokami in običajnim orodjem precej težko odstraniti. Tudi če bi se trudili z lopato in motorno žago, najbrž ne bi dosegli prav veliko. V primeru, ko želimo štor odstraniti na varen, a preprost in hiter način, v poštev pride frezanje.

Usposobljena ekipa podjetja Tisa nudi frezanje štorov s frezo Vermeer, ki se ponaša kar s 34 konjskimi močmi. Tovrstna in druga orodja za frezanje so veliko primernejša, saj delo opravijo bolje, kot človeške roke. V primerjavi z izkopom orodja za frezanje, denimo freza za frezanje štorov, lahko kopljejo globlje, tako pa zdrobijo vse korenine posekanega drevesa.

frezanje štorov

Orodja za frezanje odstranijo ves koreninski sistem

Frezanje panjev oziroma drevesnih štorov predstavlja učinkovit način, kako lahko odstranimo ne le panj, temveč z učinkovitimi in zmogljivimi orodji za frezanje zdrobimo ves koreninski sistem. Podobno učinkovito kot frezanje štorov pa je tudi frezanje vrta. Slednje predstavlja pogosto in nujno potrebno spomladansko opravilo. Frezanje vrta iz prsti odstrani ves plevel in jo tako pripravi na ponovno sezono sajenja.

frezanje vrta

Frezanje vrta za pripravo prsti na novo sezono

Frezanje je poznano že dolgo časa, saj se je prst že pred časom tako pripravljalo na novo sezono. Če frezanje štorov pomeni urejevanje okolice in možnost za zasaditev novih dreves, potem frezanje vrta prst pripravi na sajenje oziroma zasaditev novih poljščin.

Podjetje Tisa lahko oboje opravi na mesto vas, in sicer tako na manjših kot tudi na večjih površinah. Delo opravimo z najnovejšimi in najzmogljivejšimi orodji za frezanje na trgu. Poleg tega nudimo ne le odstranjevanje štorov, temveč tudi vejevja in grmovne vegetacije z mulčerji, ki pridejo prav še posebej na večjih površinah.

orodja za frezanje