Prodaja dreves in drevesnih sadik vključuje pester izbor okrasnega in sadnega drevja


Vas zanima prodaja dreves in drevesnih sadik? Drevesa so rastline, ki v vrtu dosežejo največje dimenzije. S svojo obliko in barvo lahko predstavljajo središče vrta ali pa zgolj njegovo kuliso. Sadike dreves in bujnejših grmovnic in trajnic lahko služijo kot samostojni in estetski dodatek vrtu, kot senca za avtomobile, kot prostor za počitek, kot sredstvo za zastiranje neželenih pogledov itd. Drevesa s svojimi krošnjami tudi ščitijo pred vročino, z listno maso pa vas varujejo pred vetrom in hrupom iz okolja. Prodaja dreves in drevesnih sadik je v vrtnarijah in drevesnicah zelo pestra, saj je na voljo širok izbor različnih vrst in sort tako okrasnega kot sadnega drevja. V podjetju Tisa dobavljamo sadike okrasnih dreves iz ene največjih drevesnic v Evropi. Prodaja drevesnih sadik vključuje tudi velike sadike (obseg 18 cm ali več), katerih cena je lahko zelo ugodna. Takšne sadike so, odvisno od drevesne vrste, ob sadnji visoke 3 do 4 metre in nudijo takojšen učinek v prostoru.

VEČ O UREJANJJU VRTA TUKAJ!


Poleg prodaje dreves in drevesnih sadik vam v podjetju Tisa nudimo celovito storitev vključno s posekom, frezanjem štorov, dostavo zemlje, vgradnji cevi za zračenje, gnojenjem in sajenjem.

prodaja sadik za drevesaprodaja drevesnih sadik


Prodaja dreves in drevesnih sadik - izbira naj bo premišljena


Ko se odločate za nakup dreves, je zelo pomembno, da kupite ustrezno sadiko. Najboljšo izbiro predstavljajo mlajša drevesa. So cenejša in se zanesljiveje primejo, vendar ne naredijo takoj želenega vtisa v vrtu. Pred nakupom celotno sadiko temeljito pregledamo, da ugotovimo ali je morda poškodovana, ima bolezen ali škodljivce. Korenine in veje morajo biti dobro razvite in enakomerno razporejene.


Sadike v loncih so najprimernejše za vrste, ki ne prenašajo dobro presajanja (npr. magnolije). Listavci, ki jeseni odvržejo listje, se najpogosteje prodajajo z golo korenino. S koreninsko grudo (okoli korenin je tudi zemlja, ki je obdana z mrežo ali folijo) prodajajo predvsem zimzelene listavce, listavce večjih višin in iglavce.


Ali bi radi v vašem vrtu posadili sadno drevje? Prodaja sadnih dreves oz. sadik sadnega drevja po ugodni ceni vas čaka v podjetju Tisa. Vabljeni k ogledu naše spletne strani: www.tisa.si!