Zelena streha se vam bo vsestransko obrestovala


Zelena streha ni le modna muha enodnevnica. Ne samo zato, ker je zelena streha v Sloveniji uveljavljena že slabo desetletje in ima veliko prednosti, ampak tudi zato, ker gre za tehnologijo, ki so jo uporabljali že pred tisočletji. Moderne ozelenjene strehe pa izvirajo iz Nemčije iz šestdesetih let prejšnjega stoletja, torej njihova tradicija traja že šesto desetletje. Zelena streha je torej preverjena tehnologija, ki zaradi čedalje večjega izpostavljanja ekologije in trajnostnega razvoja le pridobiva.

Izdelava zelene strehe pa ima vsekakor zelo praktične prednosti. Zato se za izdelavo zelene strehe odločajo tudi investitorji, ki jim ekološki vidik niti ni ali pa sploh ni pomemben. Cena zelene strehe se vam namreč sčasoma povrne. Če vas zanima zelena streha ali katerakoli druga varianta ozelenitve ravne strehe, vas vabimo, da nas pokličete, saj smo najboljši specialisti za izvedbo zelenih streh.

Izdelava ekstenzivnih zelenih streh

Ekstenzivna zelena streha je cenovno daleč najugodnejša

Lahko bi rekli, da je ekstenzivna zelena streha kraljica zelenih streh v Sloveniji. Travnata zelena streha je pri nas popularna predvsem tam, kjer se teren drži objekta, da lahko strešna površina lepo preide v naravno raščeno. Sicer pa se skoraj vsi investitorji pri nas odločijo za ozelenitev ravne strehe s sedumi oz. homulicami, ki so v bistvu edine ekstenzivne rastline, ki uspevajo pri nas. Domnevamo, da poglavitni razlog za to cena zelene strehe, ki je kajpak pri ekstenzivni zeleni strehi najnižja, saj ta tip rastja zahteva najmanj rastlinskega substrata. A to ni edina prednost zelene strehe. Tudi lastna teža ekstenzivne zelene strehe je najnižja, kar pomeni najmanjšo statično obremenjenost objekta, s čimer investitor prav tako prihrani.


Zelena streha občutno podaljša življenjsko dobo vaše strehe

Zelena streha prepreči sončnim žarkom, da bi termično in ultravijolično vplivali na izolacijske materiale, ki so v sestavi vaše strehe, zato bo njena življenjska doba daljša. Izdelava zelene strehe omogoči tudi to, da boste v poletnih mesecih manj uporabljali klimatsko napravo v zgornji etaži, saj bo zelena streha vaš objekt hladila. Pri intenzivnih strešnih ozelenitvah pa boste pozimi manj porabili za kurjavo. Torej je le vprašanje časa, kdaj se vam bo cena zelene strehe povrnila.


Zelena streha je rešiteljica pred poplavami

V sodobnih mestih, ki so postala nepregledne asfaltne in betonske džungle je izdelava zelene strehe pomembna predvsem zaradi meteornih padavin. Ko pade velika količina dežja, imajo kanalizacijski sistemi mest pogosto težave z odvajanjem meteorne vode. Tu pa na prizorišče stopi vsaka zelena streha, saj lahko zadrži veliko količino vode ali pa jo vsaj iz sebe izpusti naknadno, torej pogosto dosti kasneje, ko so padavine že končane in je glavnina površinske vode že odtekla. Cena zelenih streh za mestne oblasti tako sploh ni pomembna, saj se zavedajo, da vsaka izdelava zelene strehe pomeni manj potencialnih poplavnih nevšečnosti za mesto.


Izdelavo zelene strehe prepustite profesionalcem

Zelo pomembno je, da ozelenitev ravne strehe izvede za to usposobljeno podjetje, ki ima dovolj teoretičnega znanja in praktičnih izkušenj na področju izdelave zelenih streh. Marsikaterega investitorja premami nizka cena zelene strehe In se odloči za podjetje, ki ozelenitve ravne strehe ne opravi v skladu s stroko. Posledica je katastrofalno stanje in nezadovoljstvo investitorja s končnim rezultatom. Podobno se zgodi v primeru, če investitor delo opravi v lastni režiji. Čeprav izgleda enostavno, je ozelenitev ravne strehe dokaj zapleteno početje.


Cena zelene strehe je pri nas ugodna, pravzaprav nizka

Cena zelenih streh je pri nas nizka, ker smo razvili v celoti slovensko tehnologijo ozelenjevanja streh. Pri nas torej ne uporabljamo dragih uvoženih materialov, ki so včasih tudi dvomljive kvalitete, ampak uporabljamo le slovenske komponente. Kljub ugodni ceni zelenih streh pa je naša izdelava zelenih streh na vrhunskem nivoju: zlahka dosegamo in v nekaterih vidikih celo prekašamo zahodnoevropske standarde s tega področja. V okviru naše izdelave zelenih streh izvajamo vse ozelenitve ravnih streh torej med drugim tudi pri nas najbolj priljubljeno ekstenzivno zeleno streho s številnimi prednostmi.

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Izdelki

Pokaži vse >
Zelene ravne strehe
Zelene ravne strehe

Zelene ravne strehe so v našem prostoru prisotne že več kot dve desetletji, vendar se najbolj intenzivno...

Več
Pokaži vse >
Ekstenzivna zelena streha
Ekstenzivna zelena streha

Ekstenzivna zelena streha se ponaša s prednostmi, o katerih bomo bomo govorili v tem članku.... Več >

Zelena streha
Zelena streha

Zelena streha je lepotica, ki popestri vsak zidani ali montažni objekt tako z estetskega... Več >

Pokaži vse >
Sestava ekstenzivne zelene strehe
Sestava ekstenzivne zelene strehe

Zelene ravne strehe imajo pri nas domovinsko pravico dobrih dvajset let, ampak največ jih... Več >

Homulice za strešno ozelenitev
Homulice za strešno ozelenitev

Homulice so rastje, ki je v Sloveniji edino ustrezno za ekstenzivno ozelenitev na strehi.... Več >

Pošlji povpraševanje