Pošlji povpraševanje

Trobila in pihala ter ostali originalni slovenski inštrumenti

Kakovostna trobilaTrobila in pihala sta skupini inštrumentov, kjer zvok nastaja preko pihanja zraka v inštrument. Razlika med trobili in pihali je v tem, da je v pihalih cev, v kateri niha zračni steber, lesena in ravna, pri trobilih pa kovinska ter kroglasto zavita. Tako kot pri vseh aerofonih, iz cevi sestavljenih inštrumentih, je višina osnovnega tona odvisna od dolžine cevi. Daljša kot je cev, nižji je ton. To je pomembno vedeti, če med trobila in pihala spada glasbilo, ki ga igrate, medtem ko so pri drugih inštrumentih pomembne druge posebnosti.

KAKOVOSTNO IZDELANA TROBILA IN PIHALA

Klarineti, strune za kitaro in bobni

Tudi klarineti spadajo v skupini trobila in pihala, natančneje gre za pihalo, ki je eno osnovnih inštrumentov vsakega simfoničnega, pihalnega ali drugega orkestra. Klarineti so sestavljeni iz ustnika, glavnega dela in odmevnika, pri čemer se piha v ustnik. V našem podjetju Melodija so tako klarineti kot vsi ostali inštumenti, izdelani zelo skrbno in natančno. Izdelava naših glasbil se začne že v gozdu, ko se odločimo za les, nadaljuje pa v našem podjetju, ko les pravilno razžagamo, sušimo, obdelamo, lepimo, montiramo spoje in sklope ter ga s posebnim občutkom za zvok in posluh uglasimo. Vsi naši inštrumenti nosijo znak Slovenske kakovosti, SQ, ki je dokaz, da gre za odličen slovenski izdelek, ki bo zadovoljil vrhunske virtuoze in tudi začetnike v glasbenem izpopolnjevanju. Na prav tak način so izdelane tudi naše kitare, za katere potrebujete strune za kitaro, in pa set bobnov.

Uglaševanje strune za kitaro

PihalaČe je vaš inštrument kitara in ne glasbilo iz skupin trobila in pihala, za vas veljajo drugačna napotila. Trobila in pihala je potrebno po vsaki uporabi čistiti s posebnimi krpami za taka glasbila, medtem ko kitara potrebuje zgolj redno uglaševanje, da pravilno zveni in jo je najlažje uporabljati. Uglaševanje kitare lahko izvedete sami po posluhu ali pa si za to kupite uglaševalec kitare, ki vam ga nudimo tudi v Melodiji. V vsakem primeru boste strune za kitaro uglasili eno za drugo, upoštevajoč ustrezne intervale. Uglaševanje kitare se običajno začne tako, da prvo struno uglasite na e ton s privijanjem in odvijanjem vijakov, nato pa ostale strune za kitaro uglasite glede na prvo. Pri tem vam v trgovini Melodija z veseljem svetujemo. Pri nas pa se oglasite tudi, če želite pred nakupom preizkusiti katerega od glasbil, na primer set bobnov ali klarinet.

Melodija | Trobila in pihala so glasbila, ki so sestavljena iz cevi - povezave do naše spletne strani:

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje