Avto steklo center Črnuče - popravilo in menjava stekla

Avto steklo center

Podjetje Novomat d.o.o., Avto steklo center, je vodilno podjetje na področju popravil in zamenjav avtomobilskih vetrobranskih stekel v Sloveniji. Poleg poslovnih enot v Ljubljani (Črnuče) in Mariboru popravila opravljamo tudi z mobilno enoto, ki deluje po vsej državi. Naša ekipa ima za seboj dolgoletne izkušnje, zato bosta tako popravilo kot menjava stekla kakovostna in strokovno dovršena.

Popravilo in menjava stekla - LjubljanaPopravilo in menjava stekla - Maribor

Vetrobransko avto steklo je med najbolj občutljivimi, a tudi najpomembnejšimi deli avtomobila. Ker gre za posebno avtosteklo, je ob manjših poškodbah možno popravilo stekla. Če pa je poškodba preobsežna in če nastane v vidnem polju voznika, pa je potrebna menjava stekla. Menjava stekla je poleg tega nujna ob poškodbi stranskega, zadnjega in panoramska stekla, saj so ta iz kaljenega stekla in se ob poškodbi razletijo.

Popravilo vetrobranskega stekla odvisno od velikosti razpoke

Ali bomo vetrobransko avto steklo popravili ali zamenjali, je odvisno od velikosti razpoke. Razpoke, ki so manjše od velikosti kovanca za 2 evra, je mogoče dobro in hitro popraviti. Ključnega pomena pa je, da v razpoki ni vlage ali umazanije. Popravilo avtostekla ni zapleten postopek, lahko pa se ga lotimo na dva načina. Prvega se poslužimo v primeru, ko je poškodovana zgornja plast stekla in je razpoka odprta, drugega pa v primeru, ko je poškodba tako globoka, da je prizadeta spodnja plast stekla.

Če je poškodba vetrobranskega stekla večja od 2,5 centimetra ali če je v voznikovem vidnem polju, kjer popravljanje stekla ni dovoljeno, pa moramo steklo zamenjati.

Menjava stekla mora biti natančna

Menjava avtostekla mora biti izvedena zares natančno, saj lahko ob nestrokovnem nameščanju avto steklo ob morebitnem trku izpade in povzroči poškodbe na karoseriji. Vetrobranska stekla so v novejših vozilih v glavnem lepljena, včasih pa so bila samo vstavljena.

Izkušeni monterji najprej odstranijo plastiko, da pridejo do roba stekla, nato pa odstranijo lepilo, ki povezuje avto steklo in karoserijo. S pomočjo ročajev steklo nato dvignejo in odstranijo. Nato očistijo stika, kjer je bilo avtosteklo zalepljeno, s tem pa obenem odpravijo tudi morebitne poškodbe zaradi rje. Rob novega stekla najprej pripravijo s posebnim aktivatorjem in nato nanesejo lepilo za steklo. Gre za zelo natančno delo, saj lahko že majhna nepazljivost pozneje povzroči zamakanje. Avto steklo nato vstavijo, zalepijo in zaščitijo z distančniki. Po tistem mora avto stati še eno uro, da se lepilo posuši.

Avto steklo center Črnuče - specialist za popravilo in menjavo avtomobilskega stekla!

Novomat d.o.o. | Avto steklo center, počeno vetrobransko steklo, popravilo stekla, menjava stekla, avtosteklo Črnuče
Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje