Pošlji povpraševanje

Agencija za zaposlovanje: od zaposlitvenih oglasov do pomoči pri sestavljanju spremnega pisma za zaposlitev

Agencija za zaposlovanje nudi pomoč tako iskalcem zaposlitve pri različnih fazah iskanja nove zaposlitve kot podjetjem pri izbiri najustreznejših kadrov. Ključni cilj vsake agencije za zaposlovanje so tako uspešno sklenjena delovna razmerja, ki prinašajo zadovoljstvo obema vpletenima stranema, posledično pa seveda tudi agenciji. Zaposlitev je dandanes pogosto precej težko najti, še posebej takšno, ki bi vam omogočala veselje pri delu, zato je še toliko bolj pomembno, da se tega projekta ne lotevate povsem sami, ampak izkoristite možnosti, ki vam jih ponuja agencija za zaposlovanje.


Zaposlitveni oglasi - aktiven pristop zagotavlja uspeh

Agencija za zaposlovanje, zaposlitveni oglasiRedno pregledovanje aktualnih zaposlitvenih oglasov je še vedno eden od najbolj zanesljivih načinov, kako priti do nove zaposlitve. Ponudbo lahko večinoma spremljate kar na spletnih straneh agencij za zaposlovanje. Posebni filtri vam omogočajo lažje in bolj pregledno, posledično pa tudi bolj učinkovito brskanje, saj bodo tako prikazani le tisti zaposlitveni oglasi, ki ustrezajo vaši izobrazbi, delovnim izkušnjam, kraju bivanja ipd. Seveda pa je večinoma na voljo tudi bolj klasičen pristop za vse tiste, ki niste posebej vešči brskanja po spletu, in sicer obisk izbrane agencije. Zaposlitev je torej mogoče iskati na različne načine, pomembno je le, da ste čim bolj aktivni.

Kako sestaviti spremno pismo za zaposlitev?

Mnogi iskalci zaposlitve se po tem, ko med zaposlitvenimi oglasi odkrijejo enega ali več primernih, znajdejo v zadregi, saj ne vedo povsem natančno, kako se lotiti naslednjega koraka. Tudi v tej fazi vam je lahko agencija za zaposlovanje v veliko pomoč, zato naj vas ne bo strah ali sram povprašati za nasvet. Najbolj koristno bo vsekakor osebno srečanje s svetovalcem, ki vam bo pokazal primer prošnje za zaposlitev in odgovoril na vaša dodatna vprašanja. Na podlagi primera prošnje za zaposlitev boste imeli zagotovo precej boljšo predstavo o tem, kako se lotiti pisanja prošnje oziroma spremnega pisma za zaposlitev, ki naj bi ga običajno priložili življenjepisu, saj bi sicer podatki, ki jih ta vsebuje, verjetno izpadli precej suhoparno. Za spremno pismo za zaposlitev namreč ni bistveno, da v njem navajate faktografijo, oziroma je celo odsvetovano, da ponavljate preveč podatkov iz življenjepisa, kar vam bodo zagotovo potrdili v vsaki profesionalni agenciji za zaposlovanje. Precej bolj pomembno je, da v spremno pismo za zaposlitev, ki ni zaman imenovano tudi motivacijsko pismo, vključite nekoliko bolj osebne razloge, zaradi katerih menite, da ste prava oseba za določeno delo.

Za vse dodatne informacije v zvezi z zaposlitvijo smo vam na voljo v podjetju Kadroom.

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje