Pošlji povpraševanje

Prodaja pravne literature, teoretičnih pravnih knjig in priročnikov ter mnogih zakonov

Pravna knjiga predstavlja najboljšo prijateljico večine pravnikov, saj pravniki s pomočjo pravnih knjig vsakodnevno rešujejo različne probleme in se spopadajo z reševanjem mnogih sodnih zadev. Rečemo lahko torej, da gresta pravo in literatura z roko v roki. Pravne knjige lahko najdemo v različnih oblikah, predvsem so razširjeni različni zakoni, ki pravniki dopolnjujejo s teoretičnimi pravnimi knjigami, na katere opirajo svojo razlago pri razlaganju zakonskih določb. Poleg pravnih teoretičnih knjig pa so pogosti tudi pravni priročniki in druga pravna literatura.

pravne knjige

Konferenca Novi izzivi v plačilnih storitvah in trženju bo postregla z uporabnimi informacijami

S tem namenom vam v podjetju Uradni list Republike Slovenije d.o.o., ponujamo pestro izbiro pravnih knjig, ki jih lahko naročite pri nas. Poleg pravnih knjig pa smo za vas pripravili tudi pester nabor konferenc. Konferenca Novi izzivi v plačilnih storitvah in trženju, je bila letos namenjena izzivom, ki so posledica tehnoloških novosti, novih predpisov ter novih storitev v industriji plačil v Sloveniji, EU in svetu. Konferenca je predstavljala svetovne trende v industriji plačil in primere uspešnih uvedb novosti iz sveta Big Data, v katerem obvladovanje podatkov za uspešno poslovanje prevzema vodilno vlogo. Predavatelji so na konferenci svoje znanje predajali na razumljiv način ter povedano ponazorili s praktičnimi primeri. Prav tako so bili na voljo za vprašanja, ki so se posameznikom med predavanji zastavljala.

Javna naročila so tako v Sloveniji kot v svetu vse bolj pogosta

Poleg pravnih knjig vam ponujamo tudi drugo pravno literaturo, na primer članek o tem, katere so obvezne sestavine pogodbe o izvedbi javnega naročila. Javna naročila so tako v Republiki Sloveniji, tako kot drugod v svetu, vse bolj razširjena. Ker je javno naročanje obsežno in hkrati precej zapleteno področje je pametno, da posameznik, ki je z omenjenim področjem nenehno v stiku, svoje znanje izpopolni. Pri javnem naročilu gre za to, da se gospodarski subjekti, ki so uporabniki državnega in lokalnih proračunov s pomočjo javnega razpisa trudijo pridobiti storitev, materiala ali gradnje po čim nižji ceni. Ponudniki so na drugi strani lahko tako fizične kot pravne osebe, hkrati pa so lahko ponudniki domači ali tuji pravni subjekti. Področje javnega naročanja ureja tudi pravna knjiga ZJN-3, ki natančno opredeljuje vse vidike javnega naročanja, ZJN-3 pa dopolnjujejo številne druge pravne knjige, ki konkretizirajo določbe tega zakona.

Možnost pridobitve dodatnih poklicnih kvalifikacij iz različnih področij

V podjetju Uradni list Republike Slovenije d.o.o., pa vam poleg pravnih knjig in obširne pravne literature ponujamo tudi možnost pridobivanja dodatnih poklicnih kvalifikacij, ki bodo izrazito pripomogle na karierni poti posameznika. Ponujamo vam pridobitev temeljnih in dodatnih poklicnih kvalifikacij iz različnih področij. Tako se lahko posamezniki odločajo za pridobitev naslednjih poklicnih kvalifikacij:

  • strokovnjak/strokovnjakinja za oddajo javnih naročil v Republiki Sloveniji,
  • strokovnjak/strokovnjakinja za koncesije in javno-zasebna partnerstva,
  • strokovnjak/strokovnjakinja za uporabo pogodb FIDIC ter
  • strokovnjak/strokovnjakinja za varstvo osebnih podatkov v Republiki Sloveniji

Termine za pridobitev dodatnih poklicnih kvalifikacij si lahko stranke zagotovijo na naši spletni strani v zavihku ”izobraževanja”. Tudi pravne knjige, priročnike in drugo pravno literaturo si lahko ogledate na naši spletni knjigarni, kjer lahko pravne knjige tudi naročite. Nabor pravnih knjig je pester. Pokrivamo praktično vsa področja prava, od obligacijskega in gospodarskega prava, družinskega in dednega prava pa vse do prava intelektualne lastnine. Ob tem smo pripravili tudi knjigo z naslovom ”Kako študirati pravo?”, ki študentom pomaga na študijski poti.

Za vsa dodatna vprašanja smo na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo na vprašanja z veseljem odgovorili in vam tako pomagali pri izbir prave pravne knjige za vas in vaše potrebe.

pravna literatura