Sprememba pravne literature je v Sloveniji pogosta

Pravne literature v Sloveniji je zares veliko. Najdemo vse - od pravnih knjig, pravnih priročnikov in seveda zakonov in zakonikov. V zadnjih letih se je v Sloveniji spremenilo kar nekaj pravne literature. Najpogosteje do sprememb prihaja ob spremembah zakonodaje.

Zakone navadno dopolnjujemo z drugo pravni literaturo

Pravna literatura je torej zelo obsežna. Pa je tudi učinkovita? Navadno sam zakon sicer razlaga veliko pojmov in stanj, vendar pri prebiranju različnih zakonov nemalokrat zaidemo v situacijo, ko ne vemo, kako naj si določeno zakonsko določbo razlagamo. Takrat nam še posebej prav pride druga pravna literatura s pomočjo katere lahko razvozlamo pomen določbe zakona. Najlažje pa je, kadar zakon, ki ga prebiramo, vsebuje tudi komentar, s katerim si v dilemi lahko pomagamo.

VEČ O IZOBRAŽEVANJIH

pravna knjigaKazenski zakonik s komentarjem bo pripomogel k razumevanju zakonskih določb

V prihodnjem letu prav zato izide Kazenski zakonik s komentarjem, ki bo močno olajšal razumevanje kazenskega zakonika. Kljub široki pravni literaturi s kazenskega področja, je nemalokrat razumevanje določb Kazenskega zakonika še vedno okrnjeno ali dvomljivo, z izidom komentarja zakona pa se bodo te dileme pri razlagi kazenskih določb zmanjšale, če ne celo izničile, kar bo doprineslo h kakovosti sodstva in kazenskega prava v Sloveniji nasploh.

Obširna pa je tudi pravna literatura z drugih pravnih področij

Seveda v v Sloveniji pravne literature ne moremo omejiti zgolj na kazensko pravo, pač pa je pravna literatura obsežna tudi na področju civilnega, obligacijskega, gospodarskega in družinskega ter dednega prava, razvija pa se tudi literatura nekoliko bolj ”eksotičnih” panog prava, kot je na primer patentno pravo, po katerem je vse več povpraševanja. Zelo pomembno je, da je pravna literatura natančno opredeljena in tako predstavlja temelj posameznih pravnih panog, ki so z njeno pomočjo razumljive in kvalitetni interpretirane.

Prodaja literature prava poteka tudi na naši spletni strani

Prodaja pravne literature poteka tudi v spletni knjigarni Uradnega lista Republike Slovenije d.o.o., kjer bo že kmalu na voljo tudi Kazenski zakonik s komentarjem. Več na:https://www.uradni-list.si/

prodaja pravne literature

VEČ O JAVNEM NAROČANJU