Pošlji povpraševanje

Pomen pravne literature v pravnem svetu je izjemno velik

Pravne knjiga in druga pravna literatura predstavlja poglavitno orodje vsakega pravnika s pomočjo katerega pravniki razlagajo in tolmačijo različne pravne norme, ki si med seboj nemalokrat tudi nasprotujejo ter tako povzročajo pravo zmedo na pravnem področju. Ne samo to, poleg pravnih norm je velikokrat izjemno nekonsistentna tudi sodna praksa. Tako lahko pravzaprav rečemo, da gresta pravo in literatura z roko v roki, saj eno brez drugega dejansko ne moreta shajati. S pomočjo pravnih knjig pravniki razlagajo najrazličnejše zakonske določbe, ki lahko imajo velikokrat zelo zamegljen pomen in jih je tako težko razložiti, posledično pa jih lahko vsaka stranka razlaga v svoj prid ali škodo nasprotne stranke. Velikokrat pravzaprav sploh ni jasno, katero zakonsko določbo je v določenem primeru potrebno uporabiti. Zato je izjemnega pomena, da znajo pravniki zakonske določbe jasno razložiti ter jih tako uporabiti v pravih situacijah in v skladu z njihovim namenom. Prav pri razlagi zakonskih določb nam lahko pripomorejo pravne knjige in druga pravna literatura.

Pravna knjiga Kazenski zakonik s komentarjem je izjemno pričakovana

Ena izmed pravnih knjig, ki je na področju prava izjemno pričakovana je Kazenski zakonik s komentarjem. Kazensko pravo je izjemno zahtevno področje, ki ga ureja ogromno podzakonskih aktov in predpisov, hkrati pa določbe kazenskega prava v nekaterih pogledih korenito posegajo v življenje posameznika, zato si ne moremo in ne smemo privoščiti, da bi jih razlagali narobe.

Pravno knjigo Kazenski zakonik s komentarjem je napisalo več kot 50 avtorjev, uredili pa so jo dr. Katja Filipčič, dr. Damjan Korošec in Stojana Zdolšek. Gre za knjigo, ki bo razjasnila nekatere dvoumne določbe kazenskega prava in jih razložila, v kakšnem smislu jih naj pravna stroka tolmači in uporablja. Knjiga bo obsegala komentar posebnega dela KZ-1, ki vključuje 291 členov, na skupaj več kot 2000 straneh.

Komentar Kazenskega zakonika je prvi komentar omenjenega zakonika. Gre za poglobljeno in sistematsko analizo kazenskopravnih norm slovenskega pravnega sistema ter analizo vseh kazenskopravnih vidikov kataloga inkriminacij, pri katerem sodeluje ekipa strokovnjakov z vseh področij prava, zastopani so raziskovalci s Pravne fakultete v Ljubljani in vrste drugih institucij (tudi denimo Pravne fakultete Univerze v Mariboru, Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani in Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani).

Pravna knjiga

Komu je pravna knjiga Kazenski zakonik s komentarjem dejansko namenjena?

Pravna knjiga Kazenski zakonik s komentarjem je obsežno, poglobljeno in aktualno delo, ki bo namenjeno vsem, ki se pri svojem delu srečujejo s kazenskim pravom: odvetnikom, tožilcem, sodnikom, tudi gospodarstvenikom in obramboslovcem, različnim inšpektorjem, študentom in drugim strokovnjakom.

Prodaja pravne literature v spletni knjigarni Uradnega lista

Poleg omenjene pravne knjige ponujamo tudi pestro izbiro druge pravne literature. V naši spletni knjigarni so lahko ogledate zakone, predpise in druge pravne knjige, ki bodo prišle prav vsem pravnikom, pa tudi študentom prava in drugim, ki se z določenim pravnim področjem vsakodnevno srečujejo. Ena izmed najbolj prodajanih knjig dan danes je Veliki gradbeni priročnik, poleg nje pa tudi Mednarodno zasebno pravo ter Uredba o upravnem poslovanju. Poleg tega ne smemo nikakor spregledati tudi Družinskega zakonika, ki ponuja obilico sprememba na področju družinskega prava. Vse to in še več vam ponujamo v knjigarni Uradnega lista, kjer lahko do pravnih knjig, pravnih priročnikov in druge pravne literature odstopate že z nekaj kliki, pravne knjige pa vam bomo dostavili na želen naslov.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem pomagali odgovoriti na vsa vprašanja, ki se vam o pravnih knjigah, ki jih ponujamo, še zastavljajo ter vam tako svetovali katero pravno literaturo izbrati za vaše področje.

OBIŠČITE SPLETNO KNJIGARNO URADNEGA LISTA