Pošlji povpraševanje

Kaj je dodatna kvalifikacija in kje je opredeljena?


Dodatna kvalifikacija je po Zakonu o slovenskem ogrodju kvalifikacij (ZSOK) tista kvalifikacija, ki dopolnjuje usposobljenost posameznika na doseženi ravni in na določenem strokovnem področju ter je vezana na potrebe trga dela.


Usmerjanje dodatnih kvalifikacij


Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je na podlagi Zakona o slovenskem ogrodju kvalifikacij in Evropskega ogrodja kvalifikacij, sprejelo sklep o umestitvi dodatnih kvalifikacij:
- »strokovnjak/strokovnjakinja za oddajo javnih naročil v Republiki Sloveniji«,
- »strokovnjak/strokovnjakinja za koncesije in javno-zasebna partnerstva« ter
- »strokovnjak/strokovnjakinja za uporabo pogodb FIDIC«

Dodatne kvalifikacije

S tem je Uradni list Republike Slovenije d.o.o. hkrati postal tudi edini izvajalec dodatnih kvalifikacij.

VEČ O PRIDOBIVANJU DODATNIH KVALIFIKACIJ


Kvalifikacijska sistema v Republiki Sloveniji in Evropski Uniji omogočata prepoznavnost dodatnih kvalifikacij


Kvalifikacijska sistema v Sloveniji in v Evropi omogočata transparentnost in prepoznavnost dodatnih kvalifikacij v Sloveniji in EU, cilji slovenskega in evropskega ogrodja kvalifikacij pa so:
- podpreti vseživljenjsko učenje;
- povezati in uskladiti slovenske podsisteme kvalifikacij ter
- izboljšati preglednost, dostopnost in kakovost kvalifikacij glede na trg dela in civilno družbo.

Vse dodatne kvalifikacije so zbrane v registru kvalifikacij, ki omogoča vpogled v vse posamične kvalifikacije ter tako zagotavlja preglednost in urejenost nacionalnih poklicnih kvalifikacij.

Usposabljanje za dodatne kvalifikacije za javno naročanje že v septembru


Zainteresiranim kandidatom ponujamo izobraževanja in usposabljanja za pridobitev dodatnih kvalifikacij z različnih področij. Dandanes je zelo popularno usposabljanje za pridobitev dodatnih kvalifikacij iz javnega naročanja. V Sloveniji je letno okoli 6000 javnih naročil, njihov skupni znesek pa znaša približno 4 milijarde EUR.


Dodatne kvalifikacije cenaZa pridobitev potrebnih znanj organiziramo predavanja, vaje in delavnice na temo e javnega naročanja ter o postopku oddaje javnega naročila. Seveda v sklopu predavanj podrobno obdelamo tudi sam postopek javnega naročanja in tako zagotovimo, da so naši kandidati na izpit, ki jih po končanem sklopu predavanj čaka, dobro pripravljeni. Predavatelji, ki predavanja o javnem naročanju in druga predavanja za pridobitev dodatnih kvalifikacij omogočajo, so natančni ter se lahko pohvalijo s širokim spektrom strokovnega znanja. Kandidatom bodo brez težav priskočili na pomoč in jim odgovorili na vprašanja, ki se jim zastavljajo.


Cena usposabljanja za dodatne kvalifikacije je ugodna


Cena postopka pridobitve dodatne nacionalne poklicne kvalifikacije je ugodna, dodatna poklicna kvalifikacija pa vam lahko prinese veliko prednost pri iskanju naslednje zaposlitve. Po uspešno opravljenem izpitu bo kandidatu izdan certifikat, ki potrjuje dodatno poklicno kvalifikacijo, ki jo je posameznik skozi postopek predavanj in preverjanja znanj pridobil.