Pošlji povpraševanje

Predpisi slovenske zakonodaje in obveščanje o njihovih spremembah

Predpisi in druga veljavna zakonodaja velikokrat izgledajo zapleteno in nejasno. K temu veliko doda še pogosto spreminjanje predpisov slovenske zakonodaje, ki v Sloveniji velja za stalnico. Spreminjanje predpisov preglavice povzroča predvsem posameznikom, ki delujejo na področjih, katerih zakonodaja se pogosto spreminja.

Kljub temu da ima večkratno spreminjanje predpisov slovenske zakonodaje seveda nekatere nekoliko manj ugodne posledice, pa so spremembe zakonodaje pravzaprav nekaj povsem naravnega. Tako kot se spreminjajo in razvijajo različna področja, se skupaj z njimi razvijajo tudi predpisi in zakonodaja.

predpisi


Ali lahko poskrbimo za učinkovito obveščanje o predpisih?

Velikokrat pa se zatakne pri obveščanju o predpisih in o spremembah zakonodaje. Posamezniki, ki delujejo, na določenem področju, morajo za svoje kvalitetno delovanje to področje tudi dobro poznati. Zato je nujno, da obveščanje o predipisih, ki to področje urejajo, poteka učinkovito.

Vsi predpisi slovenske zakonodaje so posamezniku sicer prosto dostopni v Uradnem listu Republike Slovenije, vendar mora posameznik precej samoiniciativno spremljati vse predpise, ki so zanj pomembni, prav tako pa mora vedeti, kdaj v veljavo vstopajo novi predpisi, saj obveščanje o predpisih s tega naslova ni zagotovljeno.

obveščanje o predpisih


Ažurno obveščanje o predpisih in spremembah zakonodaje – UL info tok

Kot alternativa se ponuja storitev Uradnega lista Republike Slovenije d.o.o., ki smo jo poimenovali kar UL info tok. Gre za storitev, ki na enem mestu zbira vse predpise slovenske zakonodaje ter skrbi za obveščanje o predpisih. Posameznik je lahko obveščen tako po e-pošti kot tudi po sms sporočilu – odvisno od nastavitev, ki jih izbere v svojem uporabniškem profilu.

S storitvijo UL info tok svojim naročnikom zagotavljamo enostavnejše in kvalitetnejše delovanje na posameznem področju. Vsak posameznik se bo lahko namreč 100% posvetil svojemu delu, saj bomo za obveščanje o zakonskih podlagah s področji na katerih posameznik deluje, poskrbeli mi. Tako je številnim posameznikom po vsej Sloveniji prihranjenih ure in ure brskanja po veljavnih predpisih, pa tudi po zakonodaji, ki šele vstopa v veljavo.

Ker si želimo, da se stranke pri nas počutijo varno, vsem svojim strankam omogočamo tudi brezplačni preizkus storitve UL info tok, ki obsega 14 dni brezplačne uporabe portala. V tem času je uporabnikom na voljo vsa funkcionalnost storitve, kot bi jo imeli, če bi bili nanjo redno naročeni. Po preteku 14 dni bomo uporabnika obvestili o možnosti podaljšanja storitve proti plačilu, k temu pa uporabnik seveda ni zavezan.

predpisi slovenske zakonodaje


Ne samo obveščanje o predpisih, pač pa tudi o javnih naročilih v Sloveniji in v EU

Omenjena storitev pa ne zagotavlja samo možnosti spremljanja predpisov slovenske zakonodaje in obveščanja o predpisih, pač pa se za storitvijo skriva veliko več. Veliko dodano vrednost uporabnikom ponujajo javna naročila, ki so zbrana na enem mestu ter tako izjemno pregledno zastavljena.

Za večino javnih naročil je na UL info toku dostopna tudi razpisna dokumentacija do katere lahko posameznik dostopa s pomočjo klika na ikono v obliki dokumenta, razpisno dokumentacijo pa si lahko tudi shrani.

Posamezniki, ki so se naročili na storitev, lahko sledijo tudi več predpisom ali različnim javnim naročilom hkrati. Sledenje naročniku lahko posameznik vključi s klikom na ikono oko. Prav tako sledenje lahko vključite z izbiro številke javnega naročila v okviru »Mojega profila« v segmentu »Nastavitve obveščanja o javnih naročilih«. Na tem mestu bodo uporabniki našli enostavno dostopen seznam vseh javnih naročil, ki jim sledijo, prav tako pa sledenje lahko uporabniki tudi izključijo.

vse dopolnitve predpisov


Predpisi slovenske zakonodaje so v UL info tok dopolnjeni z e-komentarji

Poleg obveščanja o predpisih, veliko dodano vrednost celotni storitvi prinesejo tudi e-komentarji. Gre seveda za komentarje zakonov, po katerih je Uradni list Republike Slovenije d.o.o. prav tako zelo znan. Ena izmed glavnih prednosti e-komentarjev zakonov je dejstvo, da jih lahko ves čas ažurno posodabljamo, e-komentarji tako sledijo predpisom slovenske zakonodaje, posameznik pa lahko do e-komentarjev zakonov dostopa praktično od kjerkoli.