Javna naročila in postopek javnega naročanja so sedaj veliko bolj pregledna


Javna naročila… področje, ki v širši javnosti velikokrat ostane prezrto, kljub temu pa predstavlja pomemben del BDP – tako Slovenije, kot tudi širše, na celotnem področju Evropske unije. Prav zato je nujno, da je področje javnega naročanja dobro in natančno urejeno, javna naročila pa morajo biti dostopna vsem, ki so s tem področjem v stiku.

Pomembno je, da vsak posameznik, ki ga javna naročila zanimajo, do njih lahko prosto dostopa, hkrati pa je dobro, če so informacije o posameznem naročilu zbrane na enem mestu.

S tem namenom se morajo javna naročila objaviti na Portalu javnih naročil, kjer lahko zainteresirani nanje podajo odgovore. Kljub vsemu pa je v hitrem tempu življenja in vedno večjem številu javnih naročil, celoten postopek javnega naročanja enostavneje izpeljati, če so lahko posamezniki, ki jih javno naročilo zanima, o njem obveščeni.

javno naročilo

Storitev UL info tok - enostavno obveščanje o javnih naročilih

S tem namenom se je razvila storitev UL info tok, ki uporabnikom ponuja ažurno obveščanje o javnih naročilih. Tako posamezniku, ki je naročen na storitev UL info tok ni potrebno vsak dan večkrat spremljati portala javnih naročil, saj ga bo UL info tok o vsakem relevantnem naročilu obvestil po e-pošti ali po SMS sporočilu.

Posameznik tematiko, o kateri želi biti obveščen izbira sam v svojih uporabniških straneh, ki so mu na voljo po naročilu storitve.

E javno naročanje je s pomočjo nove storitve veliko preglednejše

Ker je razpisna dokumentacija javnega naročila še kako pomembna, UL info tok v sklopu e javnega naročanja skoraj ob vsakem javnem naročilu poskrbi, da je objavljena tudi pripadajoča razpisna dokumentacija. V kolikor objavitelj v času objave še ni pripravil dokumentacije, pa je le-to možno najti na povezavi do spletne strani objavitelja.

Seveda je v sklopu UL info tok mogoče slediti tudi popravkom javnega naročila, ki uporabnika zanima. E naročanje omogoča sledenje naročilom več različnih objaviteljev. Povzetek posameznega naročila je na ogled na seznamu javnih naročil na UL info toku, s klikom na ikono „lupa“, celotno besedilo pa je dostopno na povezavi na številki NMV/JN v povzetku javnega naročila, ki je objavljeno na Portalu javnih naročil.

e javno naročanje

Storitev, ki pomaga pri enostavnejšem e javnem naročanju lahko brezplačno preizkusite

Ker si želimo, da bi lahko naši uporabniki storitev v miru preizkusili, vam ponujamo 14 dni uporabe storitve UL info tok brezplačno. V tem času lahko ugotovite ali je storitev primerna za vas in vaše podjetje ter se z njo podrobno seznanite. Po 14 dneh vam bomo poslali obvestilo o tem, da je storitev potekla in vas obvestili, da lahko storitev zakupite.

postopek javnega naročanja