Najboljše toplotne črpalke za ogrevanje in hlajenje ter ogrevanje sanitarne vode

Toplotne črpalke za ogrevanje predstavljajo ekološko najbolj prijazen in energetsko najbolj varčen način ogrevanja prostorov in sanitarne vode. Sodobni tehnološko izpopolnjeni sistemi omogočajo ogrevanje in hlajenje objektov na različne načine, in sicer tako, da za svoje delovanje izkoriščajo obnovljive vire v naši okolici, kot je na primer zrak. Ogrevalne toplotne črpalke so različne - zrak voda, voda voda ali zemlja vode. Toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje, na primer, za svoje delovanje izkorišča zrak in le majhen delež električne energije. Tudi ostali sistemi toplotnih črpalk so v primerjavi z ostalimi, manj varčnimi sistemi, izredno ekonomični. 75 % ogrevalne energije ogrevalne toplotne črpalke pridobijo iz okolja, za zagotavljanje popolne grelne moči pa potrebujejo le še 25 % električne energije. Podatek je zgovoren.

Toplotne črpalke za ogrevanje in hlajenje


Najboljši in najbolj ekonomičen način za ogrevanje prostorov in sanitarne vode

Toplotna črpalka za centralno ogrevanje je najboljši način za ogrevanje prostorov in sanitarne vode, ki ni je najcenejši, temveč tudi ekološki. Tudi priprava sanitarne vode s toplotno črpalko se izplača, saj je, kot vemo, klasičen električni bojler velik porabnik električne energije. Če bi tudi sami radi prihranili pri stroških ogrevanja in se zanimate za nakup toplotne črpalke za ogrevanje, vas vabimo, da nas obiščete v našem poslovnem centru. Toplotna črpalka za ogrevanje in hlajenje bo zagotovo najboljša naložba v vašo prihodnost. Čeprav so začetni stroški investicije nekoliko višji, pa se vam bo investicija povrnila že v nekaj letih.


Kako deluje toplotna črpalka za centralno ogrevanje?

Toplotna črpalka za centralno ogrevanje za svoje delovanje uporablja enega od obnovljivih virov energije. Med najbolj iskane in v zadnjem času prodajane sodijo toplotne črpalke za ogrevanje zrak voda. Toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje predstavlja najboljšo rešitev za ogrevanje in hlajenje pri novogradnjah, sanacijah ali ob menjavi ogrevalnega sistema. Črpalka za centralno ogrevanje deluje na principu nizkotemperaturnega ogrevanja, primerna pa je tudi za stensko in talno ogrevanje. Kot smo že omenili, pa so toplotne črpalke primerne tudi za sanirane objekte z radiatorskim ogrevanjem. Toplotna črpalka za ogrevanje in hlajenje ima izjemne termodinamične lastnosti in zmožnost prenosa maksimalne količine toplotne energije iz okolice, zato lahko s pomočjo črpalke poleg zelo ekonomičnega in varčnega ogrevanja bivalnih prostorov tudi vse leto ogrevamo sanitarno vodo. Samo delovanje črpalke je v veliki meri odvisno tudi od izolacije objekta, kar pomeni, da je mora biti objekt dobro izoliran, če želimo zagotoviti optimalno delovanje črpalke.

toplotna črpalka za radiatorsko ali centralno ogrevanje


Ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko se izplača

Med največje in najbolj potratne porabnike v gospodinjstvih spadajo zagotovo klasični električni bojlerji. Zakaj ne bi zmanjšali stroškov električne energije, ki jo porabite za ogrevanje sanitarne vode? To lahko storite tudi s toplotno črpalko. Za ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko se najbolj pogosto uporablja sistem zrak voda, ki je videti kot klasičen bojler, le da ima na vrhu vgrajen kompresor in elektroniko za upravljanje črpalke. Najboljša novica za vas je, da toplotne črpalke za ogrevanje in sanitarno vodo omogočajo, da imate toplo vodo skozi ves dan.

OGREVANJE SANITARNE VODE S TOPLOTNO ČRPALKO VODA VODA


Toplotna črpalka za hlajenje in ogrevanje zrak voda

Med najbolj priljubljene toplotne črpalke za ogrevanje sodijo sistemi zrak voda, ki so tudi cenovno bolj ugodne kot sistemi zemlja voda ali voda voda, vendar enako učinkoviti. Ker je zrak neizčrpen vir energije, ki vedno in povsod na voljo, je toplotna črpalka za centralo ogrevanje zrak voda odlična rešitev za ogrevanje in hlajenje vaših bivalnih prostorov. Sodobne črpalke, ki jih lahko dobite pri nas, omogočajo primerno ogrevanje objekta tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah. Stroški ogrevanja pa bodo kljub temu tudi do 50 % nižji v primerjavi s stroški ostalih ogrevalnih sistemov.