Toplotne črpalke za ogrevanje in sanitarno vodo so energetsko prijazne

Toplotne črpalke predstavljajo ekološko najbolj prijazen in energetsko najbolj gospodaren način ogrevanja. V sodobnem času, ko se veliko pozornosti posveča skrbi za naravo, je izredno pomembno, da tudi pri izbiri ogrevalnega sistema pozornost posvetimo temu. Nove, tehnološko izpopolnjene toplotne črpalke, omogočajo okolju in uporabniku prijazno ogrevanje in hlajenje objektov s pomočjo obnovljivih virov iz naše okolice. Toplotne črpalke delujejo tako, da iz okolice pridobivajo toploto, bodisi iz zraka, vode ali zemlje. Zato poznamo različne sisteme: toplotna črpalka zemlja voda, zrak voda in voda voda. Toploto, ki jo črpa iz okolice, nato prenese v objekt, kjer jo pretvori v energijo. Odločitev za ogrevanje s toplotno črpalko je pametna odločitev, saj je cena investicije ugodna in se povrne v hitrem času. Cenik pa ni edini razlog za to. Gre za okolju najbolj prijazen način ogrevanja, ki je prijazen tudi do vas in vaše denarnice. Sanitarna toplotno črpalka ali ogrevalna, ki omogoča tudi pripravo sanitarne vode – ne glede na to, kaj potrebujete ali iščete, pri tem vam lahko pomagamo tudi mi. 

ugodna cena investicije v toplotne črpalke

Ogrevalne toplotne črpalke – cenik je pri nas ugoden

Vsak, ki razmišlja o tem, kateri sistem ogrevanja bi bil najbolj primeren za njegov dom, razmišlja tudi o ceni investicije. Toplotne črpalke v tem trenutku predstavljajo najboljšo naložbo v prihodnost, saj se cena investicije v toplotno črpalko povrne v zelo hitrem času, dolgoročni prihranki pa so veliki. Ker je na trgu prisotnih kar nekaj ponudnikov toplotnih črpalk, je včasih težko izbrati pravega. Veliko ljudi zato zanima tudi cenik. Mi vam nudimo odlično razmerje med ceno in kakovostjo črpalke za ogrevanje. To vam lahko potrdijo številni zadovoljni uporabniki, ki so z našo pomočjo prišli do varčnega ogrevanja. Če vas zanima več informacij o ceniku ali potrebujete več informacij o toplotnih črpalkah, vas vabimo, da nas obiščete v našem prodajnem centru, kjer vam bomo z veseljem predstavili cenik in našo ponudbo. 

Kako deluje ogrevalna in sanitarna toplotna črpalka?

Delovanje toplotnih črpalk je v svoji osnovi zelo preprosto, saj gre za izkoriščanje toplote iz okolice. Pomembno je, da pri tem zelo dobro izrablja energijo kot klasični sistemi ogrevanja, zato je v primerjavi z ostalimi viri veliko bolj varčna, tako energetsko kot tudi stroškovno. Odvisno od tega, kateri sistem ste izbrali, ogrevalna in sanitarna toplotna črpalka deluje tako, da odvzame temperaturo vodi, zemlji ali zraku ter jo uporabi za ogrevanje in ohlajanje. Večino energije jemlje iz okolja, kar 75 %, ostanek pa iz električnega omrežja. Prav zaradi tega so stroški ogrevanja zelo nizki v primerjavi z ogrevanjem na druge energente. Odlična novica je tudi, da lahko pripravite sanitarno vodo. S toplotno črpalko pa boste lahko hkrati ogrevali prostore in pripravili sanitarno vodo. 

cenik za toplotne črpalke zemlja voda

Toplotna črpalka zemlja voda in ostali sistemi

Kot že samo ime pove sistem zemlja voda kot primarni vir energije izkorišča toploto zemlje. Energijo iz zemlje lahko pridobiva s pomočjo dveh različnih sistemov, in sicer s pomočjo horizontalnih zemeljskih kolektorjev ali vertikalnih zemeljskih sond (geosonde). Te pridejo v poštev v primeru, ko ostali viri niso na voljo ali so neprimerni. Toplotne črpalke izkoriščajo toploto pod zemljo s prečrpavanje vode skoznjo. Čeprav gre za nekoliko dražji sistem, če ga primerjamo s sistemom zrak voda, pa je izkoristek maksimalen, stroški ogrevanja pa minimalni. Poleg omenjenega sistema in sistema zrak voda, ki sodi med najbolj prodajane in iskane, pa je na voljo tudi sistem voda voda. 

DELOVANJE TOPLOTNE ČRPALKE ZEMLJA VODA

Novogradnje ali sanacije – toplotne črpalke so odlična izbira

Ne glede na to, ali gre za novogradnjo ali sanacijo starejšega objekta, predstavljajo toplotne črpalke odlično izbiro. Tako s strani cenika toplotnih črpalk kot tudi z vidika okoljevarstva. Ker delujejo na principu nizkotemperaturnega ogrevanja, so primerne za različne oblike ogrevanja, tudi za talno gretje in radiatorsko ogrevanje.