Ogrevanje s toplotno črpalko je nedvomno smiselna odločitev!


Ogrevanje s toplotno črpalko je le ena izmed možnosti, ki jih imamo dandanes pri ogrevanju hiše, stanovanja ali drugega objekta. Kot vedno pri izbiri stanovanjske opreme in sistemov pa je treba tudi pri ogrevanju že pravočasno premisliti, katere izbire so najbolj smiselne. V mnogih primerih je najboljša izbira ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda, seveda pa pridejo v poštev tudi druge toplotne črpalke. Priznati pa je treba, da v nekaterih primerih vseeno pretehtajo prednost alternativ.


Ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda


Toplotna črpalka
voda zrak je pri nas najbolj priljubljena izbira, saj je podnebje kot nalašč za enostavno hlajenje zraka in ogrevanje vode s pomočjo ustrezne toplotne črpalke. Poleg tega so privlačni tudi razmeroma nizki stroški, ki jih prinaša ta izvedba – ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda je pri nakupu in montaži opreme najugodnejša rešitev, res pa je, da na dolgi rok učinkovitost te vrste črpalke druge toplotne črpalke za ogrevanje nekoliko presežejo. Seveda pa je to zelo težko vnaprej ugotoviti – okvirne podatke razkriva test toplotnih črpalk, v konkretnem primeru pa so možna večja ali manjša odstopanja.


Odločitev za ogrevanje s toplotno črpalko


Čeprav je toplotna črpalka voda zrak najbolj priljubljena izbira, to še ni vse, kar morate doreči pred končno odločitvijo. Ker je učinkovitost in pravzaprav celo splošna uporabnost katerekoli črpalke odvisna od konkretnega primera, se je treba pred izbiro in vgradnjo nove opreme dobro poučiti, katera rešitev bo najboljša. Ogrevanje s toplotno črpalko je privlačna možnost, ni pa univerzalna rešitev. Tudi razlike med vrstami črpalk niso povsem gotove – čisto možno je, da se bo ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda v nekem primeru izkazalo za najučinkovitejšo možnost, v drugem pa bodo boljše druge vrste črpalk. Test toplotnih črpalk do neke mere razkriva razlike med posameznimi izvedbami, a ne more ponuditi končne rešitve za konkreten primer.

 

NAJBOLJŠI LESNI PELETI

INSTALACIJe STANOVANJSKIH OBJEKTOV

ogrevanje s toplotno črpalkotoplotne črpalke

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
EVJ Elektroprom d.o.o.
Naslov
Loke pri Zagorju 22
1412 Kisovec
Spletna stran
Spletna stran
E-pošta
+386 3 56 57 150
Seznam fraz
ogrevanje s toplotno črpalko, ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA