Mekol - visoko učinkovito, okolju in zdravju prijazno lepilo brez topil


Kaj je mekol? Mekol je univerzalno belo lepilo, na vodni osnovi in brez topil, ki se uporablja za lepljenje različnih materialov, kot so les, papir, karton, tekstil in drugi porozni materiali. Delo z njim je enostavno in hitro, uporabite pa ga lahko v številnih tehnikah ustvarjanja s papirjem, tekstilom, kartonom in podobno. Lepilo Mekol (mešanje z vodo v razmerju 1:1) nanesite na želene podlage, prilepite in stisnite podlagi za najmanj 15 minut. Lepilo se popolnoma posuši vnekaj urah, ko je popolnoma suho, pa postane prozorno. Najprimernejši pogoji dela z lepilom so pri sobni temperaturi med 18 - 20°C. Lepila ne hranite v hladnem prostoru, pri temperaturi pod 5°C. Lepilo je primerno za šolo, pisarno in prosti čas. Mekol lepilo, katerega sestava ne vsebuje topil, predstavlja zdravju prijazno izbira, hkrati pa ohranja svoje moč lepljenja in ostajavisoko učinkovitotudi pri zahtevnejših nalogah.

Vas zanima, kje kupiti Mekol lepila? Vabljeni v spletno trgovino podjetja EVJ Center ali prodajalno v Kisovcu. Poleg linij Special, Expres in 1001je na voljo tudi Mekol D3 - lepilo za les in lesene elemente, ki so izpostavljeni vlažnosti oziroma kratkotrajnemu vplivu vode in se ga uporablja tako znotraj kot zunaj.

mekol lepilomekol lepilo

Mekol D3 - disperzijsko vodoodporno lepilo za les in lesene elemente

Lepilo Mekol D3 je disperzijsko lepilo za lesne elemente, ki so izpostavljeni visoki zračni vlažnosti ali kratkotrajnemu vplivu vode. Lepilni film je prosojen, spoj je zelo trden in vodoodporen po EN 204 D3. Uporablja se za zunanjo in notranjo porabo. Na voljo je 500 g embalaži.

Mekol D3 uporabljamo za izdelavo lepljencev za uporabo v prostorih, kjer je relativna zračna vlaga stalno visoka ter za izdelavo lepljencev, ki so pogosto izpostavljeni kondenzu ali kratkotrajnemu izlitju vode. Mekol D3 je primerno za lepljenje na hladnih, ogrevanih in visokofrekvenčnih stiskalnicah, širinsko in debelinsko lepljenje vseh vrst lesa, montažno lepljenje in površinsko lepljenje (furnir, laminat, ...).

Obiščite nas.