Toplotna črpalka za ugodno bivanje v vaši hiši

Toplotna črpalka je izjemno kakovostna in priročna naprava, ki skrbi za ogrevanje prostorov ter sanitarne vode in zagotavlja kakovostno in ugodno bivanje ter toplo vodo. Toplotne črpalke za ogrevanje so ekološko najprijaznejši in energetsko izjemno gospodaren način ogrevanja, saj za delovanje izkoriščajo obnovljive vire iz okolice, ki so zastonj, obenem pa se vseskozi obnavljajo, kar pomeni, da ob gretju prostorov obenem skrbimo tudi za naravo. Toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje je kakovostno črpalka, ki za delovanje uporablja zunanji in tudi notranji zrak, obenem pa je izkoristek toplotne črpalke izjemno visok, tako da boste imeli tople prostore v hladnih zimskih mesecih. V kolikor si tudi vi želite kakovostno ogrevanje so toplotne črpalke prava rešitev za vas. Kontaktirajte nas in naši strokovnjaki vam bodo pomagali odgovoriti na vprašanje katero toplotno črpalko izbrati, zrak voda, zemlja voda ali voda voda.

izkoristek toplotne črpalke

katero toplotno črpalko zrak voda izbrati za radiatorsko ogrevanje

Toplotna črpalka deluje na zrak, vodo ali zemljo

Toplotna črpalka pridobiva toploto za ogrevanje prostorov iz različnih obnovljivih virov iz okolice – zrak, voda in zemlja, ter jih prenese v objekt, kjer toploto pretvori v energijo. Glede na vir toplote ločimo tri različne toplotne črpalke - zemlja voda, kjer črpalka izkorišča energijo, ki je shranjena v zemeljski skorji, zrak voda, ki izkorišča zunanji zrak in voda voda, ki deluje skozi celotno leto, saj je temperatura podtalne vode vseskozi enaka in je zato izkoristek toplotne črpalke izjemno visok. Toplotne črpalke za ogrevanje porabijo do trikrat manj energije kot ostali grelni sistemi kot so plinski ali oljni kotli, saj 75% ogrevalne energije prihaja iz obnovljivih virov v okolic, ki so brezplačni, tako da za 100% ogrevalno moč potrebujejo le še 25% električne energije, kar se pozna pri stroških ogrevanja, ki so bistveno manjši. Toplotne črpalke so vse bolj priljubljene, saj se vam nekoliko višja investicija kmalu povrne, kasneje pa privarčujete ogromno denarja.

Toplotna črpalka – delovanje odvisno od izolacije

Toplotne črpalke zagotavljajo tople prostore, ki so prijazni in udobni za bivanje, zato je pomembno, da toplota ostane v prostorih in ni preveč izgubljene energije. Za najbolj optimalno delovanje toplotne črpalke je nujno, da je objekt čimbolj izoliran s kakovostnimi okni, ki ne dovoljujejo izgubo energije. Toplotne črpalke so odlična rešitev za ogrevanje in hlajenje različnih vrst novogradenj, pri sanacijah starih objektov ali v kolikor želite menjati ogrevalni sistem in si želite spremembe na boljše. Črpalke delujejo na principu nizkotemperaturnega ogrevanja, tako da so primerne za talno ogrevanje, stensko ogrevanje ali pa kombinacijo obeh ogrevanj in ste lahko brez skrbi, ne glede na to, kakšno ogrevanje si želite. Prepričani smo, da vas bodo naše toplotne črpalke navdušile in zagotavljamo vam odlično kakovost in izjemno ugodno ceno. Toplotne črpalke so ogrevanje prihodnosti.

Toplotne črpalke za ogrevanje prostorov in sanitarne vode

V našem podjetju se zavedamo, kako pomembno je kakovostno bivanje, zato zagotavljamo kvalitetne toplotne črpalke za ogrevanje prostorov, obenem pa imamo na voljo tudi črpalke za ogrevanje sanitarne vode. Za ogrevanje sanitarne vode se največkrat uporablja toplotna črpalka zrak voda, ki je videti kot klasičen električni bojler, s to razliko, da ima na vrhu črpalke kompresor in elektroniko za upravljanje in delovanje črpalke. Omogoča nam toplo vodi skozi ves dan in poskrbi, da smo lahko popolnoma mirni tudi v hladnejših mesecih. Toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje je tako odlična rešitev za vas, seveda pa lahko izberete tudi kakšno drugo črpalko. V kolikor ne veste, katero toplotno črpalko zrak voda izbrati nas kontaktirajte in naši strokovnjaki vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri, lahko pa nas obiščete tudi osebno v našem podjetju in se prepričate o kakovostnih toplotnih črpalkah, ki jih imamo na voljo.

TOPLOTNA ČRPALKA ZRAK VODA ZA radiatorsko OGREVANJE