Pošlji povpraševanje

Gorilniki na pelete

Gorilniki na lesne peleteGorilniki na lesne pelete predstavljajo novost na trgu. Gorilec omogoča enostaven prehod obstoječih sistemov ogrevanja na ogrevanje z lesnimi peleti. Uporabniki s tem pridobijo na praktičnosti ogrevanja v primerjavi z uporabo trdih goriv. Stroški ogrevanja na pelete se lahko znižajo tudi do 50% in pripomorejo k nižjim izpustom dimnih plinov v ozračje.

Prednosti gorilnika so:

  • Enostaven priklop na obstoječe kotle brez večjih posegov
  • Možna montaža na vse tipe za drva ali kombinirane drva/olje
  • Majhna poraba električne energije
  • Dolga življenska doba gorilnika

Tehnologija gorilnika na pelete deluje z horizontalnim modulacijskim plamenom in nam omogoča zelo enostavno uporabo, hiter vžig pelet in avtomatsko delovanje. Dobra kakovost gorilnika nam zagotavlja dolgo življenjsko dobo, kar pomeni, da ni potrebnomenjati kotla (peči) oz. kurišča, s tem pa so tudi stroški vzdrževanja minimalni. Montažo, servis in vzdrževanje gorilnika izvaja monter EVJ Elektroprom d.o.o. Ta vgradi gorilnik na pelete na nov ali obstoječi kotel, tega pravilno nastavi,izvrši prvi zagon gorilca in kupca pouči, kako se varno in učinkovito rokuje zgorilnikom na pelete.

GORILCI NA PELETE LAMBORGHINI IN FERROLI

Lesni peleti in njihova prizvodnja

smrekovi peleti za ogrevanjeLesni peleti so standardizirana oblika biomase, ki nastanejo s stiskanjem suhe lesne biomase. S procesom stiskanja se suha žagovina pod visokim pritiskom stiskalnice pretvori v obliko pelet premera 6 do 8 mm in dolžine 10 do 40 mm. Smrekovi peleti so zelo gosti in imajo zelo nizko vsebnost vlage, to pa omogoča zelo visoke izkoristke pri izgorevanju. Pelete se večinoma uporablja za gorilce na pelete, kamine na pelete, ter pečeh na biomaso za ogrevanje stanovanjskih objektov.