Pošlji povpraševanje

Toplotna črpalka zrak voda - cena ogrevanja bo zelo ugodna

Toplotna črpalka zrak voda velja za najbolj priljubljeno oz. najpogostejšo izbiro. Kot pove že samo poimenovanje, naprava za svoje delovanje izkorišča predvsem toploto zraka - tako zunanjega kot notranjega (na primer iz kleti ali s podstrešja). Gre za varčno in okolju prijazno rešitev, s katero na dolgi rok prihranite precej denarja. Investicija se zagotovo splača, saj se vam cena oziroma strošek nakupa slej ali prej v celoti povrne. Včasih, ko so zunanje temperature zelo nizke, je sicer treba toplotno črpalko kombinirati z drugimi ogrevalnimi viri, v krajih z milejšim podnebjem, na primer na Primorskem, pa lahko naprava samostojno deluje vso sezono in poskrbi za prijetno temperaturo v vašem domu.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo

Prihranki, ki jih prinaša toplotna črpalka zrak voda - poraba izredno nizka

Poraba se pri posameznih napravah/modelih seveda nekoliko razlikuje. Ko se odločate za nakup, vas mora zanimati predvsem grelno število (COP). Gre za razmerje med toploto, ki jo naprava pridobi, in porabljeno električno energijo. Višje grelno število tako pomeni večjo učinkovitost. Upoštevajte še letni faktor grelnega števila (SPF), ki naj bi bil vsaj med 2,5 in 3. Če se boste nakupa lotili premišljeno, vas bo že kmalu razveseljevala učinkovita toplotna črpalka zrak voda. Poraba bo majhna, kar bo imelo pozitiven vpliv na vašo denarnico. Še posebej če boste napravo obenem uporabljali tudi za gretje sanitarne vode.

Toplotna črpalka zrak voda primerna za radiatorsko ogrevanje

Vas zanima toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje? To ne bo težava, saj je prav omenjeni tip najprimernejša izbira za sanacijo starejših objektov. Vendar pa morate pri tem paziti, da izberete ustrezno napravo. Najboljša toplotna črpalka zrak voda za radiatorske sisteme je t. i. visokotemperaturna, medtem ko se v novejših objektih z dobro izolacijo, kjer se uporablja talno ogrevanje, uporablja tudi nizkotemperaturna črpalka zrak voda. Pomembno je torej, da upoštevate specifične lastnosti objekta (kakovost oken, debelina izolacije ipd.).

Dostopna cena vgradnje toplotne črpalke zrak voda 

Tisto, zaradi česar je naprava, ki za svoje delovanje uporablja toploto zraka, še posebej zanimiva, je zagotovo ugodna cena montaže, saj niso potrebni večji posegi, pridobivanje posebnih dovoljenj ipd. Odločite se lahko za sistem z zunanjo enoto ali brez nje. Cena je še nižja, če ujamete enega izmed razpisov Eko sklada, ki ponuja nepovratna finančna sredstva oziroma subvencije za nakup. Možnost pridobitve subvencije je povezana s tem, da gre za eno najbolj energetsko varčnih, s tem pa ekoloških rešitev.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo ugodno

EVJ Elektroprom se lahko pohvali z bogatimi izkušnjami in s poglobljenim znanjem, obenem pa nas odlikuje individualen pristop. Tako se posvetimo specifičnim potrebam in zahtevam vsake stranke. Pišite nam, nas pokličite ali pa nas obiščite v Kisovcu, na naslovu Loke pri Zagorju 22. Poleg ogrevalnih sistemov smo specializirani za hlajenje, elektroinštalacije, vodovodne in plinske inštalacije, kabelsko komunikacijske sisteme ter za izdelavo grafitnih ščetk za elektromotorje. Vabljeni!

UGODNA PONUDBA TOPLOTNIH ČRPALK