Pošlji povpraševanje

Podaljšek: klasični električni podaljšek ali podaljšek s stikalom?

Podaljšek spada med osnovni elektro inštalacijski material in je vsestransko uporaben, zato nam pride prav v številnih vsakdanjih situacijah.


Zaloga električnih podaljškov je izjemno praktična

Z uporabo podaljška si lahko olajšamo delo, pri katerem potrebujemo pomoč različnih naprav, zato je pametno, da si vnaprej pripravimo vsaj manjšo zalogo podaljškov različnih dolžin. To ne velja zgolj za industrijske obrate ipd., ampak je takšna zaloga zelo praktična tudi v vsakem gospodinjstvu. Zagotovo se vam je že kdaj zgodilo, da ste želeli s sesalnikom doseči kakšen bolj odmaknjen kot, vendar je bil kabel naprave enostavno prekratek, obenem pa se vam je zdelo nesmiselno, da bi samo zaradi tega hodili po trgovino. Poleg tega pa večina podaljškov dandanes ni zgolj enojnih, ampak funkcionirajo tudi kot razdelilnik, kar vam omogoča priklop in uporabo večjega števila električnih naprav kot sicer. To je še posebej koristno v stanovanjih z omejenim številom vtičnic, ki ne zadostujejo za normalno opravljanje vsakodnevnih opravil. Kupite lahko tudi podaljšek za elektriko na kolutu, kar vam omogoča enostavnejše shranjevanje, obenem pa lahko vsakič razvijete le tolikšen del, kot ga pri konkretnem delu potrebujete, posledično pa zmanjšate možnost za nezgode.

Električni podaljšek s stikalom

Prednosti električnega podaljška s stikalom

Klasične verzije vse pogosteje nadomeščajo podaljški s stikalom. »Nadgradnja« se zdi sicer minimalna, vendar pa se v konkretnih situacijah podaljški s stikalom večinoma izkažejo kot še precej bolj praktični od običajnih modelov. Omogočajo vam namreč, da prekinete stik z virom električnega toka, ne da bi vam bilo treba za to vsakič znova fizično odstranjevati vtikač iz vtičnice; prevelika pogostost tega početja lahko namreč razrahlja ali celo poškoduje vtičnico. Poleg tega je tovrstno stikalo praktično tudi v primeru, da imate manjše otroke, ki mimogrede vtaknejo prste tja, kamor jih ne bi smeli; podaljšek s stikalom bo tako poskrbel tudi za njihovo varnost.

Dolžina električnega podaljška

Podaljški so danes na voljo v različnih dimenzijah - od klasičnega električnega podaljška 3m ali celo krajšega pa vse do takšnih, ki so dolgi nekaj 10 metrov pa celo do 100 metrov. Za domačo uporabo tako dolgih podaljškov načeloma seveda ne boste potrebovali; v večini primerov bo verjetno zadoščal že električni podaljšek 3m, za vsak slučaj pa je dobro imeti na zalogi tudi kakšnega, ki je nekoliko daljši. Večinoma lahko izbirate tudi med različnimi barvami podaljškov za elektriko in tako poskrbite, da ne bodo preveč izstopali. V Elektroprom EVJ imamo za vas pripravljeno pestro ponudbo električnih podaljškov in drugega ugodnega elektro materiala - gotovo boste našli tisto kombinacijo lastnosti, ki jo potrebujete!