Pošlji povpraševanje

Toplotne črpalke za ogrevanje hiše in sanitarno vodo so najboljša izbira

Toplotne črpalke za ogrevanje za svoje delovanje izkoriščajo okolje, iz katerega odvzemajo toploto in jo nato pretvorijo v toploto za ogrevanje. Obnovljivi viri iz naše okolice so popolnoma brezplačni, toplotne črpalke za ogrevanje pa jih izkoristijo v visokem odstotku. Kar 75 %. Preostalih 25 % pa prispeva električna energije. Izredno pomembno je, da toplotna črpalka za centralno ogrevanje bistveno bolje izkorišča energijo kot ostali sistemi ogrevanja. Obstajajo različni sistemi, med katerimi je najbolj priljubljen in cenovno najbolj ugoden sistem prav toplotna črpalka zrak voda. Za radiatorsko ogrevanje kot tudi za talno gretje je ta sistem izredno primeren, stroški ogrevanja pa se vam bodo močno znižali. Toplotna črpalka za ogrevanje in sanitarno vodo je najboljši način, kako znižati stroške ogrevanja, hkrati pa narediti nekaj dobrega za okolje. Toplotna črpalka za ogrevanje hiše za svoje delovanje porabi malo energije, istočasno pa pripravi tudi sanitarno vodo. To pomeni, da odpadejo stroški za pripravo vode v klasičnem električnem bojlerju, za katerega vsi vemo, da je med največjimi porabniki električne energije v gospodinjstvu. 

Toplotne črpalke za ogrevanje hiše

Ekološko najbolj prijazna izbira

V času, ko je naše okolje zelo obremenjeno in ko je potrebno paziti, da ga onesnažujemo čim manj, je pametno razmisliti, kateri sistem ogrevanja izbrati, da bi okolje čim manj obremenili. V zadnjih letih se veliko pozornosti posveča varovanju okolja na vseh področjih, tudi na področju ogrevanja. Tudi toplotne črpalke za ogrevanje sledijo temu trendu. Sodobna toplotna črpalka za ogrevanje hiše je tehnološko izpopolnjena, njena velika prednost pa je v tem, da kar 75 % energije pridobi iz okolja oziroma obnovljivih virov, kot so zrak, voda ali zemlja. Odlična novica pa je tudi, da so emisije CO2 pri delovanju toplotne črpalke za ogrevanje tako majhne, da velja za okolju najbolj prijazen način ogrevanja. Toplotna črpalka za centralno ogrevanje in sanitarno vodo je najboljši način, kako ne le prihraniti pri stroških ogrevanja, temveč tudi prihraniti okolju nepotrebno onesnaževanje. 

Toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje nudi velike prihranke

Med najbolj prodajanimi sistemi so toplotne črpalke za ogrevanje zrak voda, ki delujejo tako, da toploto jemljejo iz okoliškega zraka in jo pretvarjajo v energijo za ogrevanje hiše in sanitarne vode. V primerjavi z ostalimi sistemi (zemlja voda ali voda voda) je tudi z vidika začetnih stroškov investicije zelo privlačna izbira, saj jo lahko namestimo v praktično katerikoli prostor brez večjih posegov v objekt. Toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje in talno gretje je odlična rešitev tako za novogradnje kot tudi za sanacije starejših objektov. 

TOPLOTNA ČRPALKA ZRAK VODA ZA RADIATORSKO OGREVANJE

Najboljša toplotna črpalka za centralno ogrevanje

Ker je na trgu veliko ponudnikov toplotnih črpalk in ostalih sistemov ogrevanja, je včasih težko izbrati najbolj primernega. Cenik je navadno presoden kriterij, vendar pa pri nakupu toplotne črpalke za ogrevanje ne bi smelo biti tako. Najbolj pomembno je, da izberete kakovost. Ne glede na to, ali gre za radiatorsko ali talno gretje, najboljša izbira za vas je naša toplotna črpalka za centralno ogrevanje. Sistem zrak voda, ki spada med najbolj iskane in prodajane, lahko brez težav namestimo v katerikoli prostor, kjer bo brezhibno delovala še dolga leta. Toplotna črpalka za centralno ogrevanje zrak voda je sestavljena iz zunanje in notranje enote. Poleg ogrevanja prostorov pa lahko z njo pripravite tudi sanitarno vodo. V primerjavi z električnim bojlerjem toplotna črpalka za ogrevanje in sanitarno vodo porabi kar trikrat manj električne energije, kar se na letni ravni zelo pozna.  

toplotna črpalka za centralno ogrevanje in sanitarno vodo

Ostali sistemi v naši ponudbi

Poleg toplotne črpalke za ogrevanje zrak voda boste v naši ponudbi našli tudi sistem zemlja voda in voda voda. Sistem zemlja voda kot vir energije uporablja toploto zemlje, sistem voda voda pa za svoje delovanje izkorišča energijo podtalnice.