IR senzor gibanja za zunanjo luč morate imeti!

Senzor gibanja omogoča zaznavo spremembe v gibanju, ki povzroči, da se prižge luč - v primeru senzorja gibanja za zunanjo luč. Senzor gibanja je infrardeči senzor, ki opazi človeškim očem nevidne toplotne žarke in jih, ne da bi toploto oddajal sam, spremeni v stikalno funkcijo, torej povzroči vklop oziroma izklop luči. Pri senzorjih je pomembno, da so postavljeni v vidno polje glede na objekt, da lahko zaznajo gibanje in povzročijo nadaljne delovanje.

Senzor za zunanjo luč z odprtim poljem pokritja

Pri postavitvi senzorja pa moramo biti poleg tega pozorni še na to, da:

  • Je IR senzor vgrajen stran od naprav, ki oddajajo elektromagnetno delovanje,
  • Ni usmerjen proti premikajočemu se objektu, saj bi tako lahko motil normalno delovanje,
  • Ima čim bolj odprto polje pokritja, da mu razne stvari ne pokrivajo pogleda,
  • Ga v primeru, da je vgrajen znotraj stanovanja, ne vgrajujete v prostore z visoko vlažnostjo.

Senzor gibanja za luči je izredno uporaben v primeru, da redno uporabljate nek objekt, pri katerem se gibate od ene strani objekta do druge tudi v večernih urah. Tako se vam senzor za zunanjo luč prilagaja in prižiga oziroma ugaša luč glede na to ali ste vi tam ali ne. Poleg tega se luč prižge tudi v primeru, da je na dvorišču oziroma pred objektom kakšna druga oseba, kar vas opozori na to, da se ob večernih urah zunaj nekdo nahaja. Tako ima senzor gibanja za luči tudi varnostno vlogo.

Osvetlitev dvorišča vam omogoči IR senzor

Odličen senzor za zunanjo luč je IR senzor Tem Čatež, ki ima podaljšan čas izklopa, omogoča širše območje zaznavanja in ima svetlobno občutljivost senzorja občutno povečano. Zato je IR senzor Tem Čatež pravi artikel za nakup, ki ga ne boste obžalovali. Odločite se za senzor gibanja ali pa za katerega od drugih odličnih artiklov ali storitev, ki vam jih nudimo v podjetju Elektroprom d.o.o. iz Zagorja, na primer meritve elektroinštalacij ali pa servis klimatske naprave.

EVJ | Senzor gibanja vam olajša osvetljevanje dvorišča - povezave do naše spletne strani:

http://www.evj-center.si/index.php/elektro-material/senzor