Pošlji povpraševanje

Zastirke proti plevelu in okrasne lesene zastirke na vrtu ali balkonu

Zastirke imajo pomembno nalogo, saj ščitijo in negujejo tla, z njihovo pomočjo se zmanjša poraba vode za zalivanje, so odlične za zatiranje plevela, dolgoročno pa vplivajo na ohranjanje rodovitnosti tal. Izbirate lahko zastirke iz različnih materialov (lesena, slamnata. iz bambusa, iz lubja itd.). Ko se odločate za zastirko, je potrebno dobro razmisliti, kaj sodi na vaš vrt in kakšne učinke želite da ima. Zastirka na balkonu bo drugačna kot zastirka proti plevelu na vašem vrtu. Zato se pred nakupom pozanimajte o specifičnih lastnostih zastirk. Poleh številnih pozitivnih učinkov zastirk, imajo le te tudi estetsko funkcijo, saj je na ta način naš vrt lepši in atraktivnejši.

Zastirke na vrtu


Zakaj imeti zastirko na vrtu?

Zastirka proti plevelu je ena tistih zastirk, ki nam je na vrtu lahko v veliko pomoč. V naravi so zastirke nekaj povsem običajnega, saj je narava sama poskrbela, da tla niso nikoli gola. Predstavljajte si jesensko listje po tleh. Mar ni to prekrasna zastirka? Če se vrnemo na vaš vrt, lahko rečemo, da so izredno koristne zastirke tudi lep estetski element. Predvsem pa imajo veliko prednosti, saj pripomorejo k učinkovitem in enakomernem zadrževanju vlage in toplote v tleh, preprečujejo zbitost tal, preprečujejo rast plevela, preprečujejo tudi razmnoževanje polžev, ohranjajo naravno strukturo tal ter ustvarjajo idealne pogoje za življenje koristnih drobnoživk v tleh. Vsi, ki še nimate zastirke na vašem vrtu, razmislite o njej in številnih prednostih, ki jih prinaša.

zastirka proti plevelu na vrtu


Vrste zastirk

Zastirke so lahko izdelane iz slame, iz bambusa, iz lubja, iz komposta, iz flisa, odpadlega listja, pokošene trave in ostalih naravnih materialov. Lahko jih kupite ali pa jih naredite sami. Pri nas vam je na voljo zastirka iz smrekovih sekancev, in sicer v pakiranju od 50 l. Uporablja se za posipanje po vrtovih in travnikih okrog okrasnih grmovnic za zastiranje plevela, z njimi pa lahko posujemo in uredimo tudi pohodne steze in poti ter označimo gredice. Lahko je tudi odlična zastirka na balkonu, če želimo balkon estetsko polepšati. Zastirke, kot so naše iz sekancev, so odlična izbira za vsak vrt, saj mu zagotavljajo optimalne pogoje za razvoj. Našo ponudbo si lahko ogledate na spletni strani, lahko pa nas tudi obiščete v našem centru, kjer vam bomo pri izbiri tudi z veseljem svetovali.


Kako polagamo zastirke?

Najboljši način za polaganje je na okopana tla, ki jih moramo pred samim polaganjem očistiti vsega plevela. Prav tako pa je pomembno, da poznamo vse lastnosti zastirk, ki vsaka zase na vrtu ustvarja posebne pogoje.