Zastirke proti plevelu in okrasne lesene zastirke na vrtu ali balkonu

Zastirke prinašajo veliko pozitivnih učinkov, imajo pa tudi estetsko funkcijo, saj je na ta način naš vrt lepši in atraktivnejši. Zastirke imajo pomembno nalogo, saj ščitijo in negujejo tla, z njihovo pomočjo se zmanjša tudi poraba vode za zalivanje itd. Zastirke pa so odlične tudi za zatiranje plevela, dolgoročno pa vplivajo na ohranjanje rodovitnosti tal. Obstajajo različne vrste zastirk, ki so narejene iz različnih materialov (lesena zastirka, zastirka iz slame, bambusa, iz lubja itd.). Ko se odločate za zastirko, je potrebno dobro razmisliti, kaj sodi na vaš vrt in kakšne učinke bo imela. Zastirka na balkonu bo drugačna kot zastirka proti plevelu na vašem vrtu. Zato se pred nakupom pozanimajte o specifičnih lastnostih zastirk, ki vsaka na svoj način na vrtu ustvarjajo določene pogoje.

Zastirke na vrtu


Kako učinkovita je zastirka proti plevelu?

Zastirke na vrtu so lahko različne, uporabljamo pa jih za različne namene. So izredno koristne za rast in sam izgled vrta, prav tako pa nam lahko zelo olajšajo delo. Zastirka proti plevelu je ena tistih zastirk, ki nam je na vrtu lahko v veliko pomoč. V naravi so zastirke nekaj povsem običajnega, saj je narava sama poskrbela, da tla niso nikoli gola. Predstavljajte si jesensko listje po tleh. Mar ni to prekrasna zastirka? Če se vrnemo na vaš vrt, lahko rečemo, da so izredno koristne zastirke tudi lep estetski element. Predvsem pa imajo veliko prednosti, saj pripomorejo k učinkovitem in enakomernem zadrževanju vlage in toplote v tleh, preprečujejo zbitost tal, preprečujejo rast plevela (takšna je najbolj pogosta in priljubljena zastirka proti plevelu), preprečujejo tudi razmnoževanje polžev, ohranjajo naravno strukturo tal ter ustvarjajo idealne pogoje za življenje koristnih drobnoživk v tleh. Vsi, ki še nimate zastirke na vašem vrtu, razmislite o njej in številnih prednostih, ki jih prinaša.


Zastirke na vašem vrtu so več kot le estetski element

Čeprav se marsikdo odloča za postavitev zastirke na svojem vrtu iz estetskih razlogov, pa imajo veliko bolj pomembno vlogo. O prednostih smo spregovorili že v prejšnjem odstavku, na tem mestu pa bomo spregovorili o različnih vrstah zastirk. Poznamo jih več vrst. Lahko so izdelane iz slame, iz bambusa, iz lubja, iz komposta, iz flisa, odpadlega listja, pokošene trave in ostalih naravnih materialov. Lahko jih kupite ali pa jih naredite sami. Pri nas vam je na voljo zastirka iz smrekovih sekancev, in sicer v pakiranju od 50 l. Uporablja se za posipanje po vrtovih in travnikih okrog okrasnih grmovnic za zastiranje plevela, z njimi pa lahko posujemo in uredimo tudi pohodne steze in poti ter označimo gredice. Lahko je tudi odlična zastirka na balkonu, če želimo balkon estetsko polepšati. Zastirke, kot so naše iz sekancev, so odlična izbira za vsak vrt, saj mu zagotavljajo optimalne pogoje za razvoj. Les kot naravni material deluje ne samo dekorativne, je tudi okolju prijazen. Naše zastirke so izdelane iz slovenskega lesa smreke.

zastirka proti plevelu na vrtu


Zakaj izbrati kakovostne lesene zastirke pri nas?

Ne le, da vam ponujamo konkurenčno ceno za nakup, naš proizvod je izredno kakovosten. Poleg tega, da bodo naše zastirke poskrbele za lepši videz vašega vrta, omogočile bodo tudi primerno zadrževanje vode v tleh, zaščitile tla pred močnim dežjem in zbitostjo zemlje, omogočile bodo tudi boljše pogoje za razvoj in rast mikroorganizmov v tleh ter korenin, prav tako pa bodo onemogočile rast plevela. Našo ponudbo si lahko ogledate na spletni strani, lahko pa nas tudi obiščete v našem centru, kjer vam bomo pri izbiri tudi z veseljem svetovali.

PROIZVODNJA BIOMASE IN ZASTIRK IZ LESA


Kako polagamo zastirke?

Najboljši način za polaganje je na okopana tla, ki jih moramo pred samim polaganjem očistiti vsega plevela. Prav tako pa je pomembno, da poznamo vse lastnosti zastirk, ki vsaka zase na vrtu ustvarja posebne pogoje.