Pošlji povpraševanje

Toplotna črpalka zrak voda je namenjena ogrevanju in hlajenju prostorov

Toplotna črpalka zrak voda je zelo dobra naložba v vaš dom, gledano iz ekonomskega in ekološkega vidika. Je najcenejša vrsta toplotnih črpalk, saj jo namestimo brez kakšnih večjih gradbenih posegov. Prav tako je enostaven dostop pri njenem vzdrževanju, kar zelo olajša delo. Pri gretju in hlajenju objektov ali pri gretju sanitarne vode prihrani zelo veliko, saj se stroški za porabljeno energijo zmanjšajo do 50%. Potrebno energijo naprave črpajo iz hladnega in toplega zraka, ki je obnovljiv brezplačen vir. Najsodobnejše naprave omogočajo gretje objektov pri zunanji temperaturi do -20°C. Tudi pri tako nizki zunanji temperaturi, so stroški gretja občutno nižji v primerjavi s stroškom konvencionalnega gretja. Klasične naprave so sposobne delovati samostojno do zunanje temperature -5°C, če pa je temperatura nižja, pa se običajno koristi še drugi ogrevalni vir, ki je lahko oljni kotel ali elektrika. Te naprave so najučinkovitejše na območjih z milim podnebjem kot je na primer pri nas na Primorskem. Tu naprave v celoti pokrijejo termične izgube objektov in so zato najučinkovitejše. Toplotna črpalka zrak voda lahko poleg zunanjega, izkorišča tudi notranji zrak. Najprimernejše mesto za namestitev naprave je klet, kjer se vzdržuje stalna temperatura okrog 3°C. Lahko pa jo namestimo tudi na podstrešje, kjer temperatura ozračja običajno ne pade pod 0°C.

Toplotna črpalka zrak voda

Toplotna črpalka zrak voda služi za radiatorsko ogrevanje in za ogrevanje sanitarne vode

Toplotne črpalke nadomeščajo izgubljeno termično energijo objekta kar pomeni, da zagotavljajo vnos energije, ki jo objekt ni sposoben zadržati. Za optimalno delovanje naprav, je priporočeno, da je objekt dobro izoliran in da je stavbno pohištvo čimbolj kakovostno. S tem so termične izgube najmanjše, izkoristek ogrevalnih naprav pa je največji. Toplotne črpalke so najboljša rešitev za hlajenje in ogrevanje pri novogradnjah pa tudi pri sanacijah. Zaradi nizkotemperaturnega režima delovanja, so primerne za stensko in talno ogrevanje ali pa za kombinacijo obojega. Toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje je zelo učinkovita tudi v saniranih starejših objektih. Ker pa ima izjemne termodinamične lastnosti ter zmožnost prenosa termične energije iz okolice pa lahko poleg varčnega gretja prostorov, grejemo tudi vodo za gospodinjsko rabo. V ta namen se uporablja toplotna črpalka zrak voda za sanitarno vodo.

Še več o toplotni črpalki zrak voda

Ceno toplotne črpalke zrak voda si lahko občutno znižate s pridobitvijo državne subvencije

Za najugodnejše gretje in hlajenje vašega doma je najboljša izbira toplotna črpalka zrak voda. Cena je ugodna, lahko pa si jo še občutno znižate s pridobitvijo nepovratnih sredstev, ki jih nudi Eko sklad. Eko sklad nudi nepovratna sredstva, ki so namenjena posodobitvi ogrevalnih sistemov, z namenom, da bi se zmanjšalo onesnaževanje zraka. Višina subvencije je odvisna od različnih dejavnikov, kot so kraj bivanja, zaposlitveni status, izbira novega ogrevalnega sistema in podobno. Investicija mora biti izvedena v skladu z evropskimi zakoni, v nasprotnem primeru do subvencije niste upravičeni. V našem prodajnem programu imamo veliko modelov toplotnih črpalk, ki ustrezajo Eko skladovim normativom. Cene ogrevalnih naprav so različne, odvisne so od samega tipa in kapacitet.

Toplotne črpalke

Pomagamo vam izbrati najprimernejšo toplotno črpalko zrak voda za vaš dom

V primeru, da niste prepričani katero toplotno črpalko zrak voda izbrati, vam lahko pomagamo. Vabimo vas, da nas obiščete v našem prodajnem salonu, kjer vam bodo naši svetovalci pomagali pri izbiri. Odgovorili vam bodo na vsa vprašanja in vam svetovali, katera ogrevalna naprava bi bila za vaš dom najprimernejša oziroma katera bi imela največji izkoristek. Dobili boste tudi aktualni cenik, kjer so navedene aktualne cene ogrevalnih naprav in vse dodatne opreme. Poleg same prodaje ogrevalnih naprav po ugodnih cenah, nudimo tudi njihovo dostavo in montažo. Montaža mora biti izvedena strokovno, da je zagotovljeno optimalno delovanje naprave. Za nadaljnje vzdrževanje pa nudimo tudi servisne storitve po konkurenčnih cenah. Naši serviserji so dobro odzivni in natančni, zato ni bojazni, da ne bi v zelo kratkem času znali odpraviti kakršnokoli napako na ogrevalnem sistemu.