Razvodnica - nič več težav s pomanjkanjem vtičnic

Številne naprave, ki jih uporabljamo vsakodnevno, so povezane tudi s povečano potrebo po neomejenem dostopu do vtičnic oziroma do elektrike. Tako je lahko pomanjkanje vtičnic v prostoru precej moteče. Težavo lahko sicer rešujemo z razdelilniki, kar pa je nekoliko nepraktično, predvsem zaradi povečanega števila kablov. Najboljša rešitev za tovrstne primere je tako vsekakor razvodnica.

Tipi razvodnic in njihovo nameščanje

Uporablja se tako podometna razvodnica kot nadometna. Razvodnica, namenjena montaži pod ometom, zahteva malce več načrtovanja oziroma nameščanje v sklopu večjih gradbenih del, za uporabo nadometne razvodnice pa se lažje odločimo kasneje, če ugotovimo, da število vtičnic v določenem prostoru ne zadostuje našim potrebam. Razvodnice sicer načeloma uvrščamo med t. i. drobni elektromaterial, zelo ugodna pa je tudi njihova cena. Na voljo so v različnih dimenzijah, za montažo razvodnice pa boste potrebovali kar nekaj znanja o elektriki, zato vam odsvetujemo, da se dela lotevate na lastno pest. Način montaže je veliki meri odvisen tudi od tega, ali gre za nadometno ali pa za podometno razvodnico.

Nadometna ali podometna razvodnicaPo električni material v spletno trgovino

Sodobni načini prodaje oziroma nakupovanja vse bolj prodirajo tudi na področje elektroinštalacijskega materiala. Tako postajajo čedalje pogostejše specializirane trgovine, v katerih boste našli praktično vse, kar je potrebno za vzpostavitev električnega omrežja v vašem domu, pa tudi drobne pripomočke, ki jih lahko s pridom izkoristite pri različnih vsakodnevnih opravilih. V spletnih trgovinah z električnim materialom lahko tako med drugim kupite tudi razvodnico oziroma razvodnice. Enostavno primerjanje podobnih izdelkov vam omogoča, da izberete natanko tisto, kar najbolje ustreza vašim potrebam, izbrani elektromaterial pa je nato dostavljen vse do vašega praga.