Ogrevanje na pelete prinaša udobje, prilagodljivost in nizke stroške

Ogrevanje na pelete danes vse bolj nadomešča ogrevanje na kurilno olje, saj predstavlja eno izmed prijaznejših alternativ za družinski proračun in okolje. Les velja za relativno poceni, okolju prijazen in obnovljiv energetski vir. Peleti, npr. smreka, so surov, nepredelan les, ki je pod visokim pritiskom stisnjen v lesene palčke. Lesni peleti so odlično gorivo tudi zato, ker je njihova kurilna vrednost visoka, emisije pri izgorevanju pa nizke. Navadno so veliki le do nekaj centimetrov in so tudi lahki, zato so peleti obenem zelo primerni za transport in skladiščenje. Po zaslugi njihove ugodne cene so stroški za ogrevanje na pelete tudi za polovico nižji v primerjavi z ogrevanjem na kurilno olje.
Ogrevanje na pelete je za marsikoga popoln ogrevalni sistem, saj je avtomatiziran in predvidljiv. Samodejno delovanje zagotavlja varčnost in visoko stopnjo udobja. Edina naloga uporabnika je, da s peleti (smreka ali bukev), napolni zalogovnik in pritisne gumb za vklop oz. izklop na termostatu.

Peleti smreka ugodnoOgrevanje na smrekove pelete


Smrekovi peleti za topel dom - ugodno v EVJ centru

Na trgu je mogoče dobiti več vrst peletov: smrekove, bukove, mešane in hrastove pelete. Odločitev, katere izbrati, je prepuščena posamezniku. Nekateri trdijo, da so peleti smreka najboljši, ker od sebe dajo največ toplote. V primerjavi s kurilnim oljem predstavljajo smrekovi peleti bolj ugodno rešitev za ogrevanje na pelete, saj imata 2 kg smrekovih peletov enako kurilno vrednost kot 1l kurilnega olja.
V EVJ centru so na voljo vrhunski smrekovi peleti iz čiste smreke brez lubja - kakovostni razred 1. Peleti smreka imajo izjemno nizko vsebnost pepela in vlage, brez dodatnih primesi in so primerni za vse vrste peči na pelete. Smrekove pelete je mogoče kupiti v 15 kg vrečah. Na paleti je 1050 kg peletov, kar pomeni 70 vreč. Ponujamo vam tudi dostavo izbranih peletov na dom.

Odločite se za ogrevanje na pelete in obiščite EVJ center. Vabljeni.