Pošlji povpraševanje

Pri nas vam nudimo veliko izbiro različnih toplotnih črpalk zrak voda


Toplotne črpalke zrak voda, ki jih imamo v našem prodajnem programu, so visokotemperaturne, nizkotemperaturne in hibridne. Vse toplotne črpalke zrak voda delujejo tako, da iz zraka črpajo toploto, ki jo uporabijo za segrevanje ogrevalne in sanitarne vode. V primeru, da ima vhodni zrak zelo nizko temperaturo, uporabi črpalka še drug vir ogrevanja. Pri toplotnih črpalkah zrak voda imajo nekateri modeli za sekundarni vir ogrevanja na izbiro električni grelec, nekateri pa imajo kot sekundarni vir toplote plinski kotel. Katero toplotno črpalko zrak voda izbrati je odvisno od izolacije vaše hiše in od potrebne temperature ogrevalne vode.

Nizkotemperaturna toplotna črpalka zrak voda, s katero se segreje vodo do 55°C brez pomoči električnega grelca, je primerna za ogrevanje hiš z dobro izolacijo, ki imajo nizkotemperaturni režim ogrevanja s talnim, stropnim ali stenskim ogrevalnim sistemom.


najboljša toplotna črpalka zrak voda


Visokotemperaturna toplotna črpalka zrak voda pa segreje izhodno vodo do 80°C brez dogrevanja z električnim grelcem. Zato je izbira te toplotne črpalke zrak voda prava za hiše, ki niso dobro izolirane in ki imajo ogrevanje na klasični radiatorski sistem. Hibridna toplotna črpalka zrak voda ima dva vira energije. Poleg toplote, ki jo pridobiva iz zraka, ima na izbiro za dogrevanje še plinski kotel, ki se vklopi kadar je temperatura zunanjega zraka zelo nizka.

Vse tri toplotne črpalke zrak voda so primerne za ogrevanje sanitarne vode. Vgradnja toplotnih črpalk zrak voda je preprosta, saj ni potrebno izvajati nobenih gradbenih posegov, ki bi v drugačnih okoliščinah lahko predstavljali dodatne stroške.


Toplotne črpalke za ogrevanje ali hlajenje hiše dobite pri nas po ugodnih cenah


Najboljša toplotna črpalka zrak voda je tista, ki vam bo prihranila največ pri porabi energije za ogrevanje. Cena toplotne črpalke zrak voda je ugodna, če gledamo dolgoročno in vštejemo tudi vse prihranke pri energiji na letni ravni. Toplotna črpalka morda na začetku izgleda kot nekoliko večja investicija, a se vam že v nekaj letih povrne.

Ceno porabljene energije za ogrevanje zmanjšajo tudi sončni kolektorji, ki jih lahko priklopite na toplotno črpalko. Toplotne črpalke zrak voda imajo bivalentno ogrevanje. To pomeni, da ima toplotna črpalka zrak voda na izbiro dve vrsti vira energije za ogrevanje. Kateri način se bo vklopil je odvisno od tega, koliko stopinj mora imeti izhodna voda.


toplotna črpalka zrak voda

S pomočjo toplotne črpalke lahko kot vir energije uporabljamo tako zunanji kot notranji zrak

Najboljša toplotna črpalka zrak voda prekaša vsako navadno oz. povprečno toplotno črpalko, saj lahko kot vir toplotne energije uporablja tudi toploto notranjega zraka. Najprimernejši prostor za to je po navadi klet, kjer vzdržujemo stalno temperaturo zraka in sicer približno 3 stopinje. Prav tako je za tovrsten način izkoriščanja energije zraka primerno tudi podstrešje, kjer temperatura po navadi ne pade pod ničlo.

Toplotno črpalko zrak voda lahko uporabljate tudi za ogrevanje sanitarne vode. Ogreje lahko celo do 1400 litrov vode na dnevno. Takšne vrtoglave številke pa ne pomenijo, da je tudi poraba energije velika, saj toplotna črpalka porabi kar trikrat manj energije kot klasični oz. električni grelci. To je mogoče, ker kar tri četrtine potrebne energije pride iz zraka. Ne samo da so prihranki ob uporabi toplotne črpalke veliki, tudi stroški vgradnje so zelo nizki. To je možno, ker je vgradnja toplotne črpalke zrak voda veliko enostavnejša od drugih vrst črpalk, pri katerih je treba tudi polagati zemeljske kolektorje ali pa izvrtati vrtino.


Svetujemo vam pri izbiri najboljšega modela črpalke za vaš dom

Pri nas vam nudimo izbiro toplotnih črpalk različnih zmogljivosti. Visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda imajo izbiro moči od 11 kW do 40 kW, nizkotemperaturne pa od 4 kW do 16 kW (pri katerih je univerzalna izbira črpalka srednje moči, to je toplotna črpalka zrak voda 9 kW), pri hibridnih pa lahko izbirate med 5 kW in 8 kW.

Izbira pravega modela toplotne črpalke je pomembna, saj se lahko energetski izkoristki različnih črpalk v drugačnih okoljih razlikujejo. Katera je torej najboljša toplotna črpalka zrak voda za vas? Na naši spletni boste našli bogato gradivo, ki podrobno opisuje vse vrste in modele naših črpalk. Če pa še vedno ne boste vedeli, katero toplotno črpalko zrak voda izbrati, se lahko vedno obrnete na nas in naše strokovnjake in z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.