Sekanci so cenovno izjemno ugoden energent

Sekanci so kosi lesa, sesekljanega na različne velikosti in debeline, ki jih uvrščamo pod lesno biomaso, ki je obnovljiv vir energije in tako okolju prijazno kurilno sredstvo za različne objekte, predvsem večje kot so šole, vrtci in večstanovanjske hiše. Včasih je veljalo, da se je za ogrevanje uporabljalo kurilno olje ali pa drva, v zadnjem času pa je vse več ljudi prepoznalo ogrevanje na sekance kot cenovno izjemno ugodno rešitev, s katerim boste privarčevali pri mesečnih stroških. Poleg tega boste nekaj naredili tudi za okolje, saj s tem prispevate k čiščenju gozdov, saj se za sekance uporablja les slabše kvaliteti in lesni ostanki. Sekanci se največkrat uporabljajo za ogrevanje prostorov, a imajo tudi druge načine uporabe, največkrat se uporabljajo kot zastirka na vrtu ali za označevanje poti v parkih in vrtovih, saj les kot naraven material deluje izjemno dekorativno in okolju prijazno.

Kvalitetni sekanci

Sekanci so naraven način ogrevanja prostorov

Sekanci so narejeni iz drobnega lesa pri redčenju gozdov, kar pomeni, da se v sekance predelajo veje in krošnje, obenem pa za lesne sekance uporabljamo tudi les slabše kakovosti, lesne ostanke, kmetijske ostanke in hitrorastoče rastline, tako da resnično porabimo ves odvečen les in pripomoremo k čiščenju gozdov. Velikost sekancev je odvisna predvsem od kurilne naprave, največji so veliki do 10 cm, narejeni pa so iz kakovostnega smrekovega lesa iz slovenskih gozdov, kar pomeni, da uporabljate popolnoma slovenski produkt, na kar smo izjemno ponosni. Glavna prednost ogrevanja na lesno biomaso je predvsem v njeni naravnosti, torej da ogrevamo prostore z naravnim energentom, ki je prijazen do okolja v katerem živimo, obenem pa gre za obnovljiv vir energije. Prepričani smo, da boste z našimi lesnimi sekanci izjemno zadovoljni, tako s kakovostjo kot tudi ceno, obenem pa so enostavno pakirani in tako enostavni za prenašanje.

Več o lesnih sekancih

Sekanci kot zastirka na vrtu

Sekanci se najpogosteje uporabljajo za ogrevanje različnih prostorov, obenem pa imajo zaradi svojega naravnega in dekorativnega videza pomembno vlogo tudi kot zastirka na vrtovih in parkih. Sekance lahko uporavljate za posipanje po vrtovih in travnikih, z njimi označite del okoli okrasnih grmovnic in rastlin ter obenem poskrbite za zastiranje plevela in boljšo rast vaših rastlin, z njimi pa lahko posujete in uredite tudi pohodne steze in poti za lepši pregled, enako pa lahko naredite tudi z gredicami. V podjetju EVJ nudimo kakovostno prodajo sekancev slovenskega lesa, ki bo poskrbel za kakovostno rast rastlin na vašem vrtu in okolici hiše, obenem pa je cena sekancev izjemno ugodna. Sekanci imajo širok spekter uporabe in verjamemo, da boste nad njimi navdušeni tako za ogrevanje prostorov v različnih objektih, kot tudi za zastirko na vrtu. Sekanci so pakirani v vreče, ki so majhne teže in zagotavljajo enostaven prevoz in prenašanje.

Kakovostni sekanci

Lesni sekanci zmanjšujejo emisije CO2

V podjetju EVJ se zavedamo, da je kakovost produktov izjemno pomembna stvar, zato zagotavljamo kvalitetne lesne sekance, narejene iz slovenskega smrekovega lesa, ki zagotavlja dobro gorljivost, obenem pa so sekanci na voljo po ugodni ceni. Poleg prodaje sekancev se kot podjetje pojavljamo na trgu tudi kot investitor v nove kotlovnice na lesno biomaso in obnovo starih kotlovnic. Investicija je velika, zato se z odjemalci dogovorimo o prodaji toplote, katera je nekje 10% cenejša od toplote pridobljene s kurilnim oljem, stranka pa nima stroškov vzdrževanja in servisiranja kotla. Naše stranke tako z našo pomočjo občutno zmanjšajo stroške ogrevanja brez njihove investicije. Prepričani smo, da boste nad našimi kotli in lesnimi sekanci izjemno zadovoljni, obenem pa boste poskrbeli za okolje, v katerem živite. Lesni sekanci so sedanjost in prihodnost obenem pa zmanjšajo emisije CO2 in So2 ter prispevajo k čiščenju gozdov.

Več o ogrevanju na sekance