Pošlji povpraševanje

Toplotne črpalke za ogrevanje hiše in sanitarne vode

Toplotne črpalke za ogrevanje hiše porabijo kar do trikrat manj primarne energije kot na primer plinski ali oljni kotli. Približno 75 % njene ogrevalne energije namreč prihaja iz okolja - iz zraka, vode ali zemlje, torej brezplačno. Toplotna črpalka tako za delovanje in zagotavljanje 100-odstotne grelne moči, potrebuje le še 25 % električne energije. 

Izkoristek električne energije je zelo visok, zato toplotna črpalka zagotavlja izredno učinkovito ogrevanje. Električna energija je hkrati tudi edini funkcionalni energent, ki ga Slovenija pridela sama, zaradi česar je obenem najbolj zanesljiv vir energije pri nas.

Toplotne črpalke za ogrevanje hiše in sanitarne vode

Toplotna črpalka za ogrevanje hiše za dobro delovanje potrebuje prostor, v katerem je temperatura zraka med 8 in 35 stopinj Celzija. Višja kot je temperatura, boljši je učinek delovanja toplotne črpalke za ogrevanje. 

Za namestitev naprave, sta najprimernejša prostora klet ali kurilnica, ki je toplejša že zaradi ogrevanja samega. Še pomembneje pa je, da se toplotna črpalka za ogrevanje hiše ne nahaja v premajhnem prostoru. Za kar najučinkovitejše ogrevanje hiše in sanitarne vode s toplotno črpalko naj bo prostor večji od 15 kvadratnih metrov.

Toplotna črpalka za ogrevanje hiše

Toplotna črpalka za ogrevanje hiše - investicija se kmalu povrne

Ogrevanje hiše in sanitarne vode s toplotno črpalko predstavlja investicijo v prihodnost, ki se vam kljub nekoliko višjim začetnim vložkom, po zaslugi nižjih stroškov ogrevanja povrne že v nekaj letih. Zaradi svojih odličnih lastnosti so toplotne črpalke za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode, tako pri gradnji novih kot tudi pri energetski sanaciji starih stanovanjskih in drugih objektov, vse bolj priljubljene. 

Vas zanima toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje? Oglejte si ponudbo podjetja EVJ d. o. o., kjer vam nudijo izvrstne toplotne črpalke za ogrevanje in pripravo sanitarne vode. 

Profesionalni prodajalci in izvajalci od prvega koraka dalje spremljajo vaše potrebe, prisluhnejo željam in poskušajo ugoditi zahtevam strank. Preučili bodo obstoječe stanje ter vam svetovali sistemsko rešitev, ki jo bodo tudi pravilno dimenzionirali. Za vas bodo pripravili načrt izvedbe, vodili in nadzorovali vsa izvedbena dela, spustili sistem v pogon ter ga redno vzdrževali in servisirali.

Ogrevanje hiše s toplotno črpalko