Pošlji povpraševanje

Grafitne ščetke za elektromotorje

V podjetju EVJ Elektroprom že vrsto let izdelujemo tudi grafitne ščetke za elektromotor. Poleg standardnih ščetk svojim strankam ponujamo predvsem ščetke, izdelane po naročilu, torej za znanega naročnika, ki nam predstavi svoje specifične zahteve. V ta namen nam lahko posredujete skico ščetke, vzorec in pa specifike materiala, in izdelali vam bomo natanko takšno grafitno ščetko, kot jo potrebujete. Le s takšno proizvodnjo lahko namreč vsem naročnikom zagotovimo ustrezno kakovost, saj je grafitna ščetka zelo specifičen izdelek. V primeru, da potrebujete takšno ščetko, nas pokličite in dogovorili se bomo za sestanek. Naši strokovni sodelavci bodo v skladu z vašimi željami oblikovali in izdelali ustrezen produkt.

Grafitne ščetke za elektromotorje

Grafitne ščetkeGrafitna ščetka in delovanje elektromotorja

Elektromotorji so nepogrešljiv del našega življenja, saj poganjajo najrazličnejše stroje in naprave. Delujejo tako, da proizvajajo mehansko energijo, in sicer s pomočjo električne energije. Grafitne ščetke za elektromotorje se uporabljajo pri motorjih na enosmerni tok, ki jih poleg statorja in rotorja sestavljajo še komutator, os, ventilator, glavni pol, priključna omarica, ležajni ščit in seveda ohišje. Obstajajo tudi enosmerni motorji brez ščetk. Elektromotorji z grafitnimi ščetkami so zaradi relativne preprostosti in cenovne ugodnosti še vedno najpogostejši pri pogonih s spremenljivo hitrostjo. Vodenje enosmernega motorja je precej preprosto, hkrati pa omogoča vzporedno delovanje več pogonov in ima enostavno vezje.

Grafitna ščetka za elektromotorFunkcija grafitne ščetke za elektromotor

Komutator je sestavni del elektromotorja na enosmerni tok oziroma njegovega rotorja. Gre pravzaprav za mehanski usmernik. Njegova naloga je pretvorba izmenične električne napetosti v enosmerno, grafitne ščetke pa se komutatorja dotikajo in so namenjene prevajanju toka. Z njimi se zaključi električni tokokrog med rotorskim navitjem in zunanjimi priključki. Ščetke se z delovanjem elektromotorja obrabljajo, zato jih je treba nadomestiti z novimi. V podjetju EVJ Elektroprom vam lahko nove ščetke izdelamo na podlagi vaše skice, vzorca ali če nam natančno pojasnite, kakšno ščetko potrebujete. Pokličite nas, saj boste pri nas zanesljivo našli, kar potrebujete!

Več informacij