Lesni sekanci - ugodna cena lesnih sekancev v EVJ centru

Lesni sekanci so nasekana lesna biomasa v obliki koščkov z določeno velikostjo delcev, ki se izdelujejo z mehansko obdelavo z ostrim orodjem, kot so noži. Lesna biomasa predstavlja ves odpadni lesni material: žagovino, oblance ter odpadke pri sečnji in obrezovanju dreves. Vse te vire lahko z ustreznimi stroji enostavno zdrobimo, zmeljemo v sekance ali stisnemo v pelete. Biomasni izdelki so cenjeni tudi zato, ker so okolju prijazni. Ob izgorevanju lesa ni žveplenih ostankov, količina sproščenega ogljikovega dioksida pa je enaka njegovi količini ob naravnem trohnenju v gozdu.

Lesni sekanci so nepravilne pravokotne oblike in značilne dolžine od 5 do 50 mm ter z majhno debelino v primerjavi z drugimi dimenzijami. 


Lesni sekanci niso samo sredstvo za kurjenje

Lesni sekanci se v večini uporabljajo za ogrevanje. Ker gre za les, imajo na okolje enak vpliv kot drva. Sodijo med okolju prijazna goriva. Uporabljamo jih za ogrevanje individualnih stanovanjskih stavb, v toplarnah in za proizvodnjo elektrike v termoelektrarnah.

Lesni sekanci se lahko uporabljajo tudi v hortikulturi in pri urejanju vrtov kot sredstvo za zastiranje. Z njimi preprečujemo razvoj plevelov, skrbimo, da se tla ne izsušujejo in zaviramo erozijo. Zastirka iz smrekovih sekancev (cena lesnih sekancev je več kot ugodna) se uporablja za posipanje po vrtovih in travnikih okrog okrasnih grmovnic za zastiranje plevela, z njimi lahko posujemo in uredimo pohodne steze in poti, označimo gredice. Les kot ekološki naravni material deluje dekorativno in okolju prijazno.

Lesni sekanci cena lesnih sekancev

Cena lesnih sekancev odvisna od kakovosti

Vas zanima, kakšna je cena lesnih sekancev? Lesni sekanci med lesno biomaso še vedno veljajo za najcenejše. Cena sekancev je odvisna od vlažnosti in prevladujoče frakcije delcev. Zaradi višjih stroškov proizvodnje so praviloma sekanci z nižjo vsebnostjo vode in manjšimi delci dražji.

Ogrevanje na sekance je postal vse bolj priljubljen, ekološko sprejemljiv in naraven način ogrevanja. Zakaj ne bi postal tudi vaš? Obiščite nas.