Pošlji povpraševanje

Protipožarna zaščita - ključnega pomena so požarni sistemi za javljanje požara

Protipožarna zaščita je ključnega pomena v celotnem naboru ukrepov, ki jih vključuje požarna varnost. Požarni sistemi za zgodnje odkrivanje in javljanje požara so namreč zasnovani tako, da požar zaznajo v njegovi najzgodnejši fazi. Tako lahko v največji možni meri pripomorejo k učinkovitosti vseh ostalih ukrepov in skupaj preprečijo, da bi se požar razširil. Čas, v katerem je požar pogašen, in škoda, ki jo utegne povzročiti, sta namreč v prvi vrsti odvisna od tega, kako hitro ga odkrijemo in kako hitro zanj izve dežurna služba. Nasprotno lahko požar ob neučinkoviti protipožarni zaščiti povzroči večjo gmotno škodo, ogrozi pa lahko celo človeška življenja.

V našem podjetju bomo poskrbeli, da bo protipožarna zaščita vašega doma čim bolj učinkovita, požarna varnost pa kar najvišja. V podjetju Elektroprom d.o.o. vam nudimo kakovosten sistem za pravočasno javljanje požara.

Požarni sistemi - jedro sistema je požarna centrala

Protipožarna zaščita je v osnovi sestavljena iz požarne centrale. Ta je pravzaprav jedro sistema, saj služi za napajanje požarnih javljalnikov, hkrati pa obdeluje njihove podatke in ob nastanku požara prenese alarmni signal na dežurno službo. V primeru izpada električne energije se samodejno preklopi na rezervno akumulatorsko baterijo. Protipožarna zaščita tako ves čas nemoteno deluje.

Požarne javljalnike delimo na dimne, temperaturne, plamenske in ročne javljalnike ter javljalnike isker. Požarni sistemi za javljanje požara opozorijo na požar s pomočjo svetlobne ali zvočne signalizacije (sirena ali govorno sporočilo), hkrati pa se izvede tudi prenos signala na alarmni sprejemni center. Zvok sirene pri zvočnem signaliziranju mora biti dovolj glasen, da ga slišimo v vseh prostorih objekta. Pomembno je tudi, da je ta zvok drugačen od zvoka siren za druga opozorila.

Naslovni požarni sistemi za javljanje požara učinkoviti

V starejših stavbah se uporablja protipožarna zaščita, ki uporablja konvencionalne požarne sisteme za javljanje požara. V novejših stavbah pa so jih nadomestili naslovni požarni sistemi, ki delujejo tako, da posredujejo informacijo o svoji lokaciji. Protipožarna zaščita tako deluje bolj učinkovito, zmanjša pa se tudi število lažnih alarmov.

Naj bo vaša požarna varnost kakovostna, predvsem pa učinkovita. Obiščite nas - vabljeni tudi na našo spletno stran!

EVJ Elektroprom d.o.o. | Protipožarna zaščita, javljanje požara, izdelava strelovoda, požarni sistemi, požarna varnost, varnostna razsvetljava - povezave do naše spletne strani: