Strelovod - zavarujte stavbo pred naravo

StrelovodNarava nam vedno znova dokazuje, kako močna in mogočna je in kako majhni smo v primerjavi z njo. A vendar jo včasih znamo ukrotiti. Strelovod je odličen primer, kako nam je uspelo moč narave na relativno enostaven način usmeriti tako, da za nas ni nevarna. Vse, kar strelovod naredi, je to, da strelo spelje stran od poti, ki si jo je izbrala sama in s tem prepreči škodo, ki bi jo to lahko povzročilo. Ker se Slovenija nahaja na deli sveta, ki je zelo izpostavljen strelam, je nujno treba poskrbeti za zaščito. Za javne zgradbe je strelovod po zakonu obvezen, za stanovanjske pa temu ni tako, je pa na zgoraj omenjeno dejstvo o pogostosti strele pri nas izjemno priporočljiv. Naj vas izdelava strelovoda ne skrbi - za vse bomo poskrbeli v podjetju Elektroprom!

Kaj je strela in kako je nastal strelovod?

Strela je eden izmed mnogih čudežev narave, ki ga povzroči statična elektrika med zemljo in oblakom ali med dvema oblakoma oziroma natančneje: strela je razelektritev te elektrike. Prvi strelovod je nastal že sredi 18. stoletja, ko je naravoslovec Benjamin Franklin izvajal prve poskuse s spuščanjem zmaja v nevihti. Ugotovil je, da koničasti kovinski predmeti privlačijo strele in nastal je prvi strelovod. Ta prva izvedba strelovoda je bila seveda bistveno drugačna, kot je strelovod danes, a deloval je po natanko takem principu, kot današnji.

Izdelava strelovodaIzdelava strelovoda v podjetju Elektroprom

V našem podjetju svojim strankam ponujamo tudi to, da na njihov objekt namestimo strelovod, s katerim objekt zavarujemo pred udarom strele. Na stanovanjskih hišah za razliko od javnih poslopij strelovod sicer po zakonu ni obvezen, a vam lahko prihrani marsikatero skrb in prepreči veliko škodo, ki je posledica udara strele. Zakaj bi se med nevihtami nezaupljivo ozirali v nebo in se prestrašili vsakega bliska, če lahko namestite strelovod in med njimi mirno opazujete nenavadne naravne pojave?

Obrnite se na podjetje Elektroprom!

Elektroporom | Strelovod, domofoni, izdelava strelovoda - povezave do naše spletne strani: