Zastirka za kakovostno rast rastlin v vašem vrtu

Zastirka v grobem, kot že ime pove, pomeni zastiranje tal na našem vrtu s katerimi skrbimo za boljšo rast in varovanje tal pred različnimi vremenskimi vplivi, ki bi lahko škodovali našemu pridelku na vrtu. Zastirka je največkrat narejena iz organskih snovi, odvisno od tega, kaj želimo z določeno zastirko narediti oziroma preprečiti. Poznamo več različnih vrst zastirk proti plevelu od zastirk iz bambusa, zastirk iz žaganja, ovčje volne, kartona ali komposta. Zastirka na vrtu ni nov pojav, saj so jo uporabljali že v starih časih, saj z njo preprečimo rast plevela, izboljšamo kakovost tal, v katera sejemo, obenem pa je potrebno manj zalivanja, kar je še posebej priročno v toplejših poletnih mesecih, ko je sonce izjemno močno in ko traja suša dalj časa. Ob mesecih, ko tempratura pade, je situacija ravno obratna in določene zastirke pomagajo, da so tla vseskozi topla in imajo rastline primerno temperaturo za rast.

Zastirka iz žaganja

Zastirka – posnemajmo pogoje v naravi

Zastirka je rešitev za vse ljudi, ki se ukvarjajo z vrtnarjenjem, od tistih, ki se z vzgajanjem rastlin in zelenjave ukvarjajo ljubiteljsko zgolj za lastno prehrano in užitek, do tistih, ki se z vrtnarjenjem ukvarjajo profesionalno in potrebujejo popolne pogoje za kakovostno rast skozi celotno leto. V naši ponudbi lahko izbirate med različnimi vrstami zastirke, z njo pa posnemamo pogoje v naravi, saj tudi tam odpadlo listje iz dreves ščiti tla pred različnimi vremenskimi pogoji, obenem pa zagotavlja kakovostno rast. Še posebej je zastirka pomembna v poletnem času, saj je potrebno skrbeti, da prst ostane vlažna in da rastline dobijo dovolj vlage, kar je včasih ob močnem soncu in dolgotrajni suši izjemno težko. Izbiramo lahko med različnimi vrstami zastirk na vrtu, ki nam bodo pomagale do kakovostnega pridelka in nam s tem narisale nasmeh na obraz, ko bomo jedli svojo domačo hrano ter imeli izjemno lep in urejen vrt.

Zastirka – različni materiali za ugodno rast

V našem podjetju vam zagotavljamo različne vrste zastirk na vrtu, med katerimi je izredno priljubljen kompost, ki je med boljšimi zastirkami, obenem pa je pomembno, da je kvaliteten, temne barve in ima vonj po humusu. Rastline lahko sadimo kar direktno, saj se kompost hitro segreje in vpija vodo, kar pomeni, da nudi idealne pogoje za rast. Seveda to ni edina zastirka, ki jo lahko imamo na vrtu, saj vam nudimo tudi zastirke iz žaganja, suhe slame, lahko pa uporabljate tudi ovčjo volno, ki je še posebej priljubljena v mrzlih dneh, ko temperature drastično padajo ter za občutljive sadike, ki za rast potrebujejo nenehno toploto. V kolikor želite lahko uporabite tudi zastirko iz bambusa ali kartona, ki je odlična pregrada med gredami, obenem pa je takšna zastirka proti plevelu, saj preprečuje njegovo rast. Ne glede na to, za katero se boste odločili, smo prepričani, da bo imela kvaliteten doprinos k vašemu vrtu.

zastirka proti plevelu za vrt

Zastirka proti plevelu po ugodni ceni

V našem podjetju vam nudimo različne vrste zastirk, ki so izjemno kvalitetne in bodo spodbudile rast na vašem vrtu in ga naredile lepšega na pogled, obenem pa ga bodo varovale pred neprijetnimi vremenskimi vplivi kot so mraz, sonce, nevihte in suša. V kolikor ne veste, katero zastirko proti plevelu bi izbrali, nas kontaktirajte in naši strokovni sodelavci vam bodo z veseljem pomagali pri odločitvi, saj imajo ogromno izkušenj z vrtnarjenjem. Z zastirkami proti plevelu boste končali s težavami, kako preprečiti rast nezaželjenega plevela, vaš vrt pa bo varen celo leto, tako v zimskem kot poletnem času. Prepričani smo, da boste z našimi zastirkami dosegli to, kar želite, obenem pa vas bo za nakup prepričala tudi cena, saj se zavedamo, da moramo skrbeti za naše stranke tudi z ugodnimi cenami.

ELEKTROPORM PONUJA VSE OD ZASTIRK DO CEVI ZA VODOVODNO NAPELJAVO