Peč na lesne peletePeči na pelete

Ogrevanje danes predstavlja velik strošek za vsakega posameznika. Kurilno olje in plin sta postala predraga energenta na trgu v primerjavi s fosilnimi gorivi. Kurilno olje vse bolj nadomeščajo lesna goriva (biomasa), v zadnjem času pa predvsem lesni peleti za ogrevanje v gospodinjstvih. S tem prehodom ogrevanja s peleti prihranite tudi do polovice stroškov pri čemer se pa le majhen delček ugodnosti izgubi, ki ga ponuja ogrevanje na lesno biomaso. Naše podjetje EVJ Elektroprom se ukvarja z prodajo, montažo in vgradnjo različnih peči in gorilcev na pelete.

Ogrevanje s kotli na lesno biomaso ima številne prednosti

gorilec za smrekove peleteOgrevanje s kotlom na pelete je v veliki meri enako avtomatizirano, kot pri peči na plin ali kurilno olje. Danes v teh kriznih časih je vsaka nenačrtovana investicija odveč, zato v našem podjetju EVJ Elektroprom ponujamo ugodnejšo rešitev. Vašo obstoječo peč na drva ali kurilno olje predelamo na zelo enostaven način in vgradimo gorilec na pelete. Edina zahteva na kar moramo paziti pri predelavi je, da meri kurišče v dolžino vsaj 45 cm. Takšna predelava ni nič slabša od marsikaterih povprečnih peči na pelete, ki se pojavljajo na trgu. Obstoječa peč bo v povprečju imela kakšen odstotek slabši izkoristek kot prej, ampak se bomo pa bistveno ceneje ogrevali.

peleti v prodajiZa ugodno ogrevanje prostorov so peleti odlično kurivo, njihovo izgorevanje pa čisto in okolju prijazno. Smrekovi peleti imajo visoko kurilno vrednost, enostavna dobava in skladiščenje pa dokazujejo, da so peleti najboljše kurivo na trgu za avtomatske kotle.

Delovanje peči na pelete oziroma na lesno biomaso je popolnoma avtomatizirano, peči pa so nezahtavne za vzdrževanje.