IR paneli za ogrevanje – varčno gretje za vsak dom

IR paneli na prvi pogled spominjajo na klasične konvekcijske naprave, vendar pa IR gretje temelji na bistveno drugačnem, mnogo bolj inovativnem principu, ki je zaslužen za precejšnje prihranke. Obenem je ogrevanje z IR paneli mnogo bolj zdravo in prijetno, še posebej za ljudi, ki se spopadajo z različnimi alergijami ali boleznimi dihal. Ni namreč nevarnosti za čezmerno izsuševanje zraka in dviganje prahu, za povrh pa gre za naprave, ki vam pomagajo, da bodo morebitne težave z vlago, oziroma plesnijo po zidovih, kmalu le še neprijeten spomin.

IR paneli za ogrevanje

Ogrevanje z IR paneli zmanjša stroške in poveča udobje

Kaj natančno je razlog, zaradi katerega je IR gretje ena najugodnejših možnosti? Pri omenjenem principu delovanja gre za odstranitev »vmesnega člena«. Medtem ko mnoge naprave delujejo tako, da segrevajo zrak v prostoru, IR paneli za ogrevanje za prenos toplote ne potrebujejo nikakršnega medija, ampak poskrbijo za neposredno segrevanje teles. Ta princip je mnogo bolj ekonomičen, hkrati pa je občutek prijetnejši, saj nas toplota dosega konstantno in enakomerno z vseh strani. Tako je ogrevanje z IR paneli rešitev, ki združuje vrhunsko udobje bivanja in nizke stroške, zato ni presenetljivo, da gre za vse bolj razširjeno izbiro v številnih domovih, v poslovnih prostorih, industrijskih halah in podobnih večjih objektih.

Različni načini montaže IR panelov

IR ogrevanje bo s pravimi paneli še učinkovitejše

Čeprav je IR ogrevanje v povprečju ena najcenejših rešitev, pa je to, kolikšne prihranke si lahko obetate, v veliki meri odvisno od kakovosti izbranih naprav. Določeni IR paneli so namreč še posebej učinkoviti pri pretvarjanju električne energije v toplotno. Med nadpovprečno kakovostne zagotovo sodijo paneli, ki vam jih nudimo v podjetju EVJ Elektroprom d. o. o. Le-ti so na tržišču prisotni že precej časa in se danes uporabljajo v mnogo državah po svetu. Pohvalijo se lahko s številnimi uveljavljenimi evropskimi certifikati, ki pričajo o njihovi zmogljivosti in protipožarni varnosti. Odlično so se odrezali celo pri testiranju pri višjih napetostih – kot eni izmed redkih tovrstnih proizvodov na področju Evropske unije. To so IR paneli, za katere je značilno, da pri ogrevanju oz. pri pretvorbi, praktično ne prihaja do energetskih izgub.

Med drugim jih odlikuje kakovostni material prednje, grelne strani. S tem je povečana njihova sevalna moč, saj je površina za prenos infrardečih žarkov občutno večja kot pri podobnih izdelkih. Za IR panele za ogrevanje, vam v nudimo večletno garancijo, pohvalijo pa se lahko tudi z življenjsko dobo celo do 40 let in več. IR gretje je še varčnejše s stališča nakupa, saj začetna investicija ni tako visoka kot pri drugih načinih ogrevanja. V praksi pomeni, da je možno trenutne stroške znižati do 70 odstotkov, če so IR paneli kakovostni.

Stroški pa bodo seveda še nižji, če se obenem odločite za lastne sončne celice, ki vam omogočajo brezplačno pridobivanje obnovljive energije, zato gre nedvomno za izjemno pametno dolgoročno investicijo in nenazadnje tudi za ohranjanje okolja.

IR paneli za gretje različnih prostorov

Strokovno svetovanje v povezavi z IR paneli: montaža in izbira moči

Na to, kako učinkovito bo IR gretje, pa vplivajo še nekateri drugi dejavniki, povezani z IR paneli. Montaža oziroma pravilna izbira mesta postavitve, je zagotovo eden izmed njih. Neustrezno mesto namreč zmanjša učinkovitost in s tem prihranke, ki jih je mogoče doseči z IR paneli. Montaža, ki ni izvedena profesionalno, predstavlja precejšnje varnostno tveganje. Pri nas smo vam vedno na voljo za strokovne nasvete, povezane s pravilno namestitvijo oz. montažo IR panelov. Seveda pa vam z veseljem pomagamo tudi pri izbiri najprimernejše naprave.

Naši paneli so dobavljivi v različnih izvedbah, pri čemer je najpomembnejša razlika med posameznimi opcijami moč naprave. Ta mora biti prilagojena specifikam prostora oz. celotnega objekta. Ko se izbirajo paneli, je treba zato poleg dimenzij prostora upoštevati še lastnosti, povezane z izolacijo objekta (fasada, okna, streha). Posledično je mogoče izbrati zares najbolj optimalno napravo, ki omogoča vrhunsko IR gretje.