Pošlji povpraševanje

Inteligentna hiša s pametnimi inštalacijami

Inteligentna hiša je hiša, ki vas uboga. S preprostim dotikom na ekran (touch screen) lahko upravljate vse elektronske naprave v hiši, kot so na primer razsvetljava, dvigovanje in spuščanje rolet, nastavljanje temperature v sobah, krmiljenje peči, upravljanje TV in še mnogo drugih stvari. Bistvo inteligentne hiše ni upravljanje iz naslonjača, temveč dodana vrednost izvajanja različnih opravil.

Intelegentna hišaDanes se pogosto dojema inteligentno hišo kot igračo za premožne ljudi, kar pa je napačno razmišljanje. Pravilno in kvalitetno sprogramiran sistem samodejno izvaja opravila, ki nam omogoča prihranke energije ter poveča varnost in udobje brez posredovanja uporabnika. Upravljanje s takim sistemom je enostavno in nezahtevno, saj dober sistem upravlja sam s seboj. Še vedno pa lahko svojo hišo, stanovanje ali poslovni prostor upravljate tudi klasično preko stikal in sobnih termostatov, kar pomeni da niste odvisni od tehnologije.

NAJ VAM ŽIVLJENJE OLAJŠA PAMETNA HIŠA

Izdelava in vgradnja pametnih instalacij

Vgradnja pametnih inštalacij in sistema v inteligentno hišo, stanovanje ali poslovni prostor je zaželeno, da se načrtuje že v fazi projektov. Izdelava instalacij in vgradnja komponent se izvede glede na potrebe in želje vsakega posameznika. Sistem pametnih komponent pa ima možnost nadgradnje in se ga lahko razširi kadarkoli brez večjih posegov v objekt. Možnosti takih instalacij so praktično neomejene.

Ogrevanje, hlajenje in prezračevanje na daljavo

Prezračevalni sistemVsak sistem inteligentne oziroma pametne hiše skrbi za optimalno temperaturo prostorov. Prostori niso nikdar preveč ogreti, oziroma pretirano ohlajeni saj intelegentni sistem prilagodi temperaturo v pametni hiši vašemu življenskemu slogu. V času odsotnosti pa vam sistem v poletnem ali zimskem času regulira temperaturo in vlago za vsak prostor posebej, da ni nepotrebnega trošenja energije. Takšen način delovanja pa omogoča velike prihranke energije in denarja v primerjavi s klasičnim načinom. Sistem pametne hiše bo poskrbelo za vaše prijetno počutje, da vas ne bo zeblo ali pa bilo pretirano vroče.

Sistem ogrevanja, hlajenja in prezračevanja lahko nadzirate in upravljate na daljavo, kar prek računalnika, tablice ali pametnega telefona. Tako je vaša pametna oziroma inteligentna hiša vedno ustrezno pripravljena na vaš prihod domov.