Peleti sodijo med modernejše in cenovno ugodne oblike ogrevanja

Peleti, ki jih boste našli v naši ponudbi, so narejeni izključno iz slovenskega lesa in veljajo za standardizirano obliko biomase.

Kaj peleti so in kako nastanejo?

Lesni peleti nastanejo s peletiranjem – mehanskim stiskanjem, pri katerem odpadni les, ki nastaja kot stranski produkt, stisnemo v majhne valjčke. Lesna masa, ki nastane vsebuje zelo malo vlage, je gosta, trdna in volumensko ne zavzame veliko prostora. Oblika peletov je predpisana (premer od 4 do 10 mm, dolžina med 10 in 50 mm), kar je nujno zaradi avtomatizacije postopka kurjenja. Zato je tudi možnost pakiranja in transporta precej enostavna, stroški prevoza do kupca pa so nižji. Ker je kurjenje preprosto in cena nizka, prodaja peletov strmo narašča. Poznani so kot ena od najmodernejših oblik ogrevanja, v primerjavi s kurilnim oljem pa dosegajo zelo visoko učinkovitost in energijsko vrednost. Surovina za izdelavo, ki jo uporabljamo v našem podjetju je smrekov les. Okolju prijazen in obnovljivi vir energije, kateremu ne dodajamo nobenih kemičnih primesi ali drugih dodatkov. Zaradi tega je količina pepela in prahu, ki ostaja pri izgorevanju minimalna. Žagovina, lesni prah, skobljanci ali odpadni kosi, ki niso primerni za predelavo, najdejo pot v stiskalnico namesto, da bi postal neuporabni odpadki katere bi zavrgli. Ker so peči na pelete tehnološko postale zelo dovršene in so emisije škodljivih snovi izjemno nizke, je kurjenje z lesnimi peleti eno izmed najčistejših ter velja za prijazno okolju in ljudem.

Smrekovi peleti

Več o lesnih peletih

Zaradi energetsko učinkovitih peči, prodaja peletov narašča

Enakomerna struktura smrekovih peletov iz naše proizvodnje, vam bo omogočila, da jo uporabite za vse peči, ki so namenjene za kurjenje z lesnimi peleti. Te so z leti postale izjemno energetsko učinkovite, ekološke, raznolike in estetsko privlačne. S smrekovimi peleti lahko kurite tako na toplovodno kot na toplozračno kaminsko peč, ki jo lahko povežete s centralnim ogrevanjem celotnega doma. Če razmišljate o tem, da bi v svojem domu posodobili način kurjenja ali pa ga na novo opremljate, morate vedeti, da so kaminske peči na lesne pelete postale cenovno zelo dostopne, poleg tega pa nudijo maksimalno ugodje saj se s pomočjo zalogovnikov samodejno nalagajo. Posledično boste imeli v stanovanju ali hiši stalno temperaturo, ki jo boste nastavili po želji. Zaradi uporabe domačega materiala, cena smrekovih peletov ostaja ves čas skorajda nespremenjena, ker ta ni odvisna od uvoza kot druga goriva. Pakiranja v našem podjetju so različna, pelete lahko kupite v 15 kg vrečkah, jumbo pakiranjih ali v razsutem stanju. Za informacije nas pokličite ali pa nas obiščite na EVJ Elektroprom d.o.o. V naši pestri ponudbi boste našli še marsikaj drugega kar vas morda zanima.

Peleti prodaja

Več o prodaji peletov