Pošlji povpraševanje

Toplotne črpalke: cenik odvisen predvsem od tipa naprave

Toplotne črpalke počasi, a zanesljivo nadomeščajo plinske in oljne peči, peči na drva in podobne naprave, ki se uporabljajo za zagotavljanje prijetne temperature v naših domovih v zimskem času. Ali morda sami razmišljate o nakupu? Ponujamo vam nekaj informacij, ki vam bodo pomagale pri tem, da sprejmete resnično najboljšo odločitev.

toplotne črpalke za ogrevanje

Zakaj so toplotne črpalke za ogrevanje ena najboljših izbir v tem hipu?

Verjetno bi vsi želeli, da bi bili stroški bivanja v naših domovih karseda nizki, ne da bi to negativno vplivalo na naše udobje. Stroški še posebej narastejo v zimskih mesecih – in prav tu je tako največ prostora za iskanje bolj ekonomičnih rešitev, kamor nedvomno sodijo toplotne črpalke. Cenik toplotnih črpalk sicer hitro razkrije, da začetna investicija ni najmanjša, vendar pa je tu nujno poudariti, da se vgradnja toplotne črpalke za ogrevanje močno splača na dolgi rok. Poraba toplotne črpalke je namreč izjemno nizka. Večji delež energije za svoje delovanje pridobi naprava iz brezplačnih, obnovljivih virov – iz zraka, zemlje ali vode oziroma podtalnice. To pa pomeni, da ne gre »zgolj« za denarnici prijazno alternativo, ampak obenem za prispevek k manjšemu onesnaževanju okolja. To je torej pravzaprav dvojna naložba v prihodnost.

Od česa je odvisna poraba toplotne črpalke?

Poraba toplotne črpalke (tj. kolikšen delež električne energije bo potreben za njeno delovanje) se v prvi vrsti razlikuje glede na to, ali gre za model zrak voda, zemlja voda ali voda voda. Poleg tega nanjo med drugim vplivajo še kvaliteta izolacije v posameznih objektih (novogradnje ali starejše stavbe) in specifični pogoji v določenem okolju, kjer se nahaja objekt – pri podtipu zrak voda je na primer pomembno, kakšne so zunanje temperature v zimskem času. Tudi ko upoštevamo vse te dejavnike, pa se večinoma izkaže, da so črpalke ena najbolj varčnih možnosti v tem hipu, ki lahko poskrbi celo za do trikrat manjšo potrebo po energiji, kar pozitivno vpliva na vaš mesečni proračun in zmanjša ogljični odtis vašega gospodinjstva.

Kako do prave toplotne črpalke – cenik naj ne bo edino vodilo pri izbiri

Kako torej ugotoviti, kateri bi bil za vas najustreznejši tip toplotne črpalke? Cenik je pogosto eden najpomembnejših dejavnikov pri odločitvi. Že ob površnem pregledu cenika običajno zlahka ugotovimo, da je najugodnejši podtip zrak voda. Ugoden cenik pri tem podtipu je nato dopolnjen z relativno nezahtevnostjo montaže, kar sta zagotovo ključna razloga za razširjenost toplotne črpalke zrak voda. Čeprav je v mnogih primerih to vsekakor pametna izbira, pa vam kljub temu svetujemo, da se pri odločanju ne osredotočate izključno na cenik, ampak da mislite predvsem na dolgoročne prihranke. Izredno priporočljivo je, da poskušate pridobiti mnenje strokovnjaka, ki bo najlažje ocenil vaše realne možnosti. Vgrajeni sistem bo tako resnično prilagojen konkretnim pogojem, zato bodo izkoristki zares optimalni.

poraba toplotne črpalke: cenik

Za dodatne prihranke poskrbijo sanitarne toplotne črpalke

Poleg klasične toplotne črpalke za ogrevanje stanovanja se pogosto uporabljajo še sanitarne toplotne črpalke. Kot pove že njihovo ime, je njihova ključna funkcija zagotavljanje tople sanitarne vode. Tudi ta tip naprave vam pomaga prihraniti kar precej denarja, saj je princip delovanja zelo podoben – odvzemanje toplote tam, kjer obstaja presežek, in nato uporaba te energije za segrevanje vode. Če potrebujete dodatne informacije, je podjetje EVJ Elektroprom nedvomno pravi naslov za vas. Pohvalimo se lahko s poglobljenim znanjem in z bogatimi izkušnjami na tem področju. Hkrati pa smo v naši ponudbi za vas zbrali najboljše naprave, ki jih odlikuje še posebej visoka stopnja učinkovitosti, kljub temu pa boste na našem ceniku našli zelo dostopne cene. Zaupajte nam svoja pričakovanja in pomagali vam bomo izbrati pravi sistem za vas – na našem ceniku oz. v prodajnem programu se najdejo odlične rešitve tako za novogradnje kot za starejše objekte, kjer želite zmanjšati povprečne stroške bivanja.

toplotne črpalke za ogrevanje - cenik