Pošlji povpraševanje

Ogrevanje na kurilno olje je lahko smiselna izbira

Medtem ko so včasih prednjačile peči na drva, je temu sledilo obdobje. Ko je najbolj razširjena oblika postalo ogrevanje na olje. Danes se sicer ogromno govori o modernejših načinih ogrevanja, ki kot popolnoma neprimerno označujejo vse, kar so številne družine in podjetja uporabljali vrsto let. Priznati je sicer treba, da so se tudi na področju centralnega ogrevanja pojavile številne novosti, ki seveda pomenijo korak naprej, a to še ne pomeni, da je treba vaš rezervoar za kurilno olje zavreči in ga zamenjati z nečim novim. Paziti morate le, da je celoten sistem nastavljen tako, kot je treba.

Prednosti ogrevanja na olje

Največje prednosti uporabe olja so v tem, da je navadno sistem že v hiši, zato vam ne bo treba ustvarjati dodatnih stroškov. Ogrevanje na kurilno olje je tudi izjemno zanesljiva oblika centralnega ogrevanja, saj nikoli ni težav z dobavo energenta, kot se lahko zgodi v drugih primerih. Poleg tega je sistem tako prilagodljiv, da se povsem prilagaja vašim potrebam. Ker je sistem popolnoma avtomatiziran, se vam z njim praktične ne bo treba ukvarjati. Če uporabljate kondenzacijski kotel, je učinek še boljši, saj so ti izjemno ekonomični. Za natančne izračune in podatke iz prakse se obrnite na naše strokovnjake, ki vam bodo ustrezno svetovali.

Vzdrževanje sistema za centralno ogrevanje

Vsak sistem za centralno ogrevanje (pravzaprav kakršen koli sistem) potrebuje vzdrževanje. Navadno velja, da novejši sistemi ne zahtevajo praktično nobenega poseganja vanje, medtem ko je pri starejših treba biti nekoliko bolj pazljiv. Rezervoar za kurilno olje pri sistemu za ogrevanje na olje je smiselno redno pregledovati in čistiti, enako velja za gorilnike in filtre, saj se boste tako na zelo enostaven način izognili večjim težavam, sistem pa bo deloval varno in varčno. V podjetju Elektroprom vam seveda nudimo redne preglede vašega rezervoarja in celotnega sistema, v primeru, da pride do težav, pa ga tudi servisiramo.

EVJ Elektroprom d.o.o. | Ogrevanje na olje, ogrevanje na kurilno olje, rezervoar za kurilno olje, radiatorsko ogrevanje - povezave do naše spletne strani: