Pošlji povpraševanje

IR paneli – grelni paneli s katerimi boste znižali porabo elektrike

IR grelni paneli so posebni predvsem zaradi dejstva, da ne segrevajo zraka, kar je značilno za podobne naprave. Delujejo tako, da žarki ki jih oddajajo, neposredno ogrejejo telesa oziroma različne predmete, toplota pa se nato postopoma sprošča v prostor. Tako ogrevanje na IR panele spominja na krušno peč, še bolj pa na učinkovanje sončne toplote, ki nas v primeru neposredne izpostavljenosti prijetno ogreje, četudi je morda temperatura zraka zelo nizka.

IR paneli z minimalno porabo elektrike

Ogrevanje na IR panele velja za eno najučinkovitejših rešitev

IR grelni paneli poskrbijo za izjemno prijeten občutek toplote v prostoru. Toplota je enakomerno razporejena in se širi v vse smeri, ob tem pa ne prihaja do pretiranega izsuševanja zraka. Podobno kot sonce, IR paneli oddajajo t. i. infrardečo toploto, ki se širi v obliki žarkov, katerih valovna dolžina znaša od 7 do 14 um. Tisti, ki so že preizkusili ogrevanje na IR panele, večinoma potrjujejo, da gre za izredno naraven, prijeten princip, ki je podobno blagodejen kot stanje na soncu, le da vam v tem primeru seveda ne bo treba skrbeti glede škodljivih ultravijoličnih žarkov. Bistvena razlika, ki ločuje ultravijolične in infrardeče žarke, je namreč ta, da so slednji povsem varni za človeka. Še posebej visoko stopnjo učinkovitosti je možno pričakovati, če se odločite za eno izmed plošč, ki jih nudimo v podjetju EVJ Elektroprom d. o. o.. Le-te so sposobne praktično vso električno energijo, ki jo prejmejo, spremeniti v toplotno. IR grelni paneli so zato investicija, ki vam na dolgi rok prihrani kar nekaj denarja, ne da bi se morali odpovedati udobju, kot ste ga vajeni, ampak povsem nasprotno.

IR grelni paneli imajo izjemno blagodejen vpliv na zdravje

Kakovostni IR grelni paneli so lahko zelo koristni za zdravje vas in vaših družinskih članov. Navsezadnje se infrardeči žarki že dolga leta uporabljajo v medicini in v sorodnih panogah in sicer za lajšanje številnih težav z zdravjem. Med drugim infrardeči žarki pomagajo pri blažitvi bolečin, pri spodbujanju prekrvavitve in pri zmanjšanju pogostosti prehladov. Zadnje je povezano predvsem s tem, da infrardeče valovanje pripomore h krepitvi imunskega sistema.

Varčni IR paneli – poraba elektrike je nižja, kot si predstavljate

Ponudbo našega podjetja sestavljajo IR paneli, ki jih je mogoče enostavno upravljati s termostatom. Številna testiranja so pokazala, da so še posebej kakovostni, varni in učinkoviti IR paneli in nudijo največ, za najnižjo ceno. Poraba elektrike je zaradi odličnega, skoraj 100-odstotnega izkoristka pri pretvorbi energije, še posebej nizka. Poleg nizke porabe elektrike, s katero je mogoče zmanjšati stroške celo do 70 odstotkov, pa se lahko ti IR grelni paneli pohvalijo še z mnogimi drugimi odlikami. Kot edini tovrstni izdelki na evropskem trgu so bili na primer testirani pri napetosti kar 1500 voltov in to testiranje uspešno prestali, zato ni nevarnosti niti v primeru, da pride do udara strele.

Ogrevanje na IR panele

Brez izgub pri uporabi IR panelov – termostat omogoča enostavno upravljanje

Zgoraj opisane značilnosti pa še zdaleč ne izčrpajo vseh prednosti, ki jih imajo IR paneli. Termostat, s katerim so opremljeni, poskrbi, da je upravljanje zelo preprosto. Tako je mogoče enostavno uravnavanje temperature v prostoru in preprečevanje nepotrebnih energetskih izgub, zaradi česar veljajo za varčnejše IR panele (termostat je sicer lahko analogen ali digitalen). Infrardeče grelne plošče se lahko pohvalijo z nadpovprečno dolgo življenjsko dobo, ki doseže celo do 40 let. 

Za njihovo montažo, ki je možna na steni ali stropu, je potrebno malo prostora, vgradnja pa poteka hitro. Po potrebi infrardeče plošče kadar koli odstranite in premestite v drug prostor ali stanovanje, kar je še ena od pozitivnih lastnosti, ki jih imajo IR grelni paneli. Za piko na i poskrbi dejstvo, da je dizajn nadvse eleganten in da se odlično zlije z notranjo opremo. Po želji pa je možna dobava infrardeče grelne plošče s poljubnim motivom, pri čemer se lahko odločite za tiskanje izbrane slike ali pa za ročno poslikavo.