Pošlji povpraševanje

Radiatorsko ogrevanje ali talno gretje?

Ustrezna temperatura v naših bivalnih in delovnih prostorih je večji del leta (jeseni, pozimi in spomladi) odvisna od sistema za ogrevanje. Večina stavb se še vedno ogreva na precej tradicionalen način in uporabljajo radiatorsko ogrevanje, predvsem novejše stavbe pa ogrevajo na talno gretje. Kako se odločiti, je seveda predvsem stvar lastnega mnenja in raziskovanja, je pa res, da ima vsaka od teh vrst ogrevanja svoje prednosti. Ne glede ena to, ali ste se že odločili ali pa še iščete najprimernejšo rešitev zase, se glasite v podjetju EVJ Elektroprom, kjer vam bomo pomagali z nasveti. Ko se boste odločili, ali vam bolj ustreza radiatorsko ali talno ogrevanje, vam bomo izdelali potrebno dokumentacijo, vgradili potrebno napeljavo in poskrbeli, da vam bo v hladnih dneh prijetno toplo.

Radiatorsko ogrevanjeOgrevanje z radiatorji - prednosti

Kljub številnim novostim na področju ogrevalne tehnike se večina ljudi v Sloveniji tudi v novih objektih odloči za radiatorsko ogrevanje prostorov. Nekaj odstotkov gre zanesljivo pripisati priseganju na tradicijo in nezaupanju do novosti. Hkrati pa ne smemo pozabiti, da ima ogrevanje z radiatorji dejansko veliko dobrih lastnosti. Mednje zanesljivo spada ugodna cena vgradnje celotnega sistema za radiatorsko ogrevanje. Poleg tega se lahko temperatura po želji zelo hitro poviša, vgradnja pa je hitra in precej enostavnejša, kot pri talnem gretju. Zanemarljivo ni niti dejstvo, da so sodobni radiatorji tako prijetnega videza, da so v nekaterih primerih popolnoma neopazni oziroma celo estetsko privlačni.

Talno gretje ustvari posebno klimo

Talno gretje

Tisti, ki so se v novogradnjah namesto za radiatorsko ogrevanje raje odločili za talno gretje, večinoma zagotavljajo, da je bila to ena pametnejših odločitev v njihovem življenju. Za radiatorsko ogrevanje potrebujemo radiatorje, ki so kljub modernemu dizajnu lahko nekoliko moteči, na njih se nabira prah in celotno razporeditev pohištva v prostoru moramo prilagoditi položaju radiatorjev. Talno gretje pa ogreva prostor od tal, zato je kroženje prahu minimalno, malo je toplotnih izgub, ustvari pa se izjemno prijetna in blaga klima. Nekateri so še vedno skeptični, saj je včasih veljalo, da so topla tla lahko v nekaterih primerih škodljiva zdravju, a to že davno ne velja več, saj tla sama pravzaprav niso topla, tako kot radiatorji pri radiatorskem ogrevanju. Tla le niso več hladna, ampak so ogreta na 26-28 °C, zato je tudi sedenje na njih zelo prijetno.

EVJ Elektroprom d.o.o. | Radiatorsko ogrevanje, radiatorji, talno gretje, ogrevanje na kurilno olje, lesna biomasa - povezave do naše spletne strani: