Pošlji povpraševanje

Prezračevalni sistem z rekuperacijo omogoča svež zrak v prostorih

Prezračevalni sistem z rekuperacijo je razmeroma nov pojav, ki se je uveljavil sočasno s sodobno gradnjo modernih hiš, katerih značilnosti so odlično tesnenje vrat in oken ter dobra izolativnost, zato je kakovostno prezračevanje praktično nujno. Prezračevanje hiše je izjemno pomembno, v kolikor želimo imeti bivalne prostore, kjer se bomo dobro počutili in z veseljem preživljali prosti čas ali delali, zato moramo imeti svež zrak, ki napolni naše možgane s kisikom za dobro delo in zdrav počitek. Prezračevalni sistem z rekuperacijo deluje tako, da slab zrak iz prostorov zamenja kakovosten svež zrak iz okolice, obenem pa se slab zrak porabi za ogrevanje hladnega zraka. Omenjen proces omogoča kakovostni rekuperator ter zračniki in prezračevalni kanali, ki odvajajo in dovajajo zrak. Prezračevanje prostorov lahko poteka po celotni hiši, lahko pa se odločite tudi za lokalno prezračevanje, kar pomeni da prezračite zgolj posamezen prostor.

Prezračevalni sistem Blauberg – kompaktnost in učinkovitost

V podjetju Elektroprom se zavedamo, da je svež zrak v bivalnih prostorih izjemno pomemben del življenja, saj doma preživimo ogromno časa, svež in kakovosten zrak pa vpliva tako na naš spanec kot tudi vsakdanje aktivnosti, zato je pomembno, da imamo v vseh protorih svež zrak, bogat s kisikom. V naši spletni ponudbi lahko najdete lokalne prezračevalne sisteme Blauberg, ki so izjemno kompaktni, imajo učinkovit toplotni izmenjevalec ter sposobnost odvajanja onesnaževalcev iz vseh prostorov, kar pomeni, da so slab zrak, vlaga in plesen zgolj še neprijetni spomini. Odvisno od potreb lahko uporabite rekuperator serije ECO ali Vento ter serijo Freshbox, ki ima protitočni izmenjevalec. Prezračevalne sisteme Blauberg lahko uporabljate v stanovanju ali hišah ter objektih kjer preživljate le konec tedna ali določen del leta, namestitev je namreč izjemno enostavna in hitra, klima v prostorih pa je odlična. Vsi modeli v naši ponudbi zagotavljajo kakovostno prezračevanje stanovanja ali hiše, razlika je predvsem v upravljanju, zato obiščite našo stran za več informacij ali pa nas kontaktirajte preko telefona ali emaila.

Kako deluje prezračevalni sistem

več o prezračevanju stanovanja

Prezračevanje hiše ali posameznih prostorov v njej

Svež zrak, bogat s kisikom je osnova za življenje posameznika, zato je priporočljivo gibanje na zraku, obenem pa moramo poskrbeti, da tudi v času, ki ga preživimo doma zagotovimo sebi in svojim najdražjim kakovosten zrak. Zima je čas, ko zaradi nizkih temperatur več časa preživimo doma, zato moramo čimveč prezračevati hišo. Prezračevanje hiše z rekuperacijo odvaja slab zrak iz prostora ter omogoča dotok svežega zunanjega zraka, obenem pa notranji zrak ogreva hladen zunanji zrak, kar pomeni, da ne porabimo veliko energije. Poznamo dve vrsti prezračevalnih naprav, centralno prezračevanje hiše, ki je primerno predvsem za moderne gradnje in s pomočjo katerega prezračujemo vse prostore v hiši, dobro je, če se za njega odločimo že pred gradnjo in pa lokalno prezračevanje, ki je primerno za prezračevanje posameznega prostora, tudi v nekoliko starejši objektih. Prepričani smo, da boste z našimi prezračevalnimi sistemi izjemno zadovoljni, saj bo v vaših prostorih zapihal svež zrak.

Kvalitetno prezračevanje hiše

Več o prezračevanju hiše