Pošlji povpraševanje

Toplotne črpalke za svoje delovanje uporabljajo obnovljive vire energije

Toplotne črpalke so ekološko najprijaznejši in energetsko najbolj gospodaren način ogrevanja prostorov ali sanitarne vode. Njihov tehnološko izpopolnjeni sistem namreč omogoča ogrevanje in hlajenje objekta na raznovrstne načine z uporabo obnovljivih virov v naši okolici. Toplotna črpalka za ogrevanje prostorov pridobiva toploto iz zraka, vode ali zemlje, in jo nato prenese v objekt, kjer jo pretvori v energijo. Na podlagi različnih virov toplote oziroma energije pa ločimo tudi tri različne sisteme toplotne črpalke: zemlja voda, voda voda in zrak voda.

Za svoje delovanje porabijo toplotne črpalke kar do trikrat manj primarne energije kot npr. plinski ali oljni kotli. Približno 75% njihove ogrevalne energije namreč prihaja iz okolja – torej brezplačno, zato za  zagotavljanje 100-odstotne grelne moči potrebujejo le še 25 % električne energije. Toplotno črpalko lahko priklopimo tudi na sistem centralnega ogrevanja, ki predstavlja odlično rešitev tako za ogrevanje celotnega objekta kot za pripravo tople in sanitarne vode.

Toplotne črpalke – cenik priča o ugodnih cenah

Vas zanima cena toplotne črpalke? Cenik, ki ga najdete na naši spletni strani, sicer navaja zgolj informativne cene, saj je končni strošek toplotne črpalke za ogrevanje hiše odvisen predvsem od izvedbe, opreme in kakovosti vgrajenih komponent. Če na primer želimo, da bi z našo toplotno črpalko ogrevali samo sanitarno vodo, bo cena investicije nižja.

Kljub dejstvu, da je investicija v ogrevanje s toplotno črpalko v primerjavi z drugimi načini ogrevanja nekoliko višja, je toplotna črpalka vsekakor naložba v prihodnost. Investicija se vam bo zaradi nižjih stroškov ogrevanja kmalu povrnila. V veliko pomoč pri znižanju stroškov ob nakupu toplotne črpalke pa je lahko subvencija za ogrevanje, ki jo ponuja Eko sklad. S subvencijami Eko sklad spodbuja nakup in montažo sistemov, ki omogočajo zelo učinkovito alternativno ogrevanje stanovanja in pripravo tople sanitarne vode. Ker je investicija v toplotno črpalko nekoliko draga, je subvencija še kako dobrodošla.

Toplotne črpalke

Preberite več o toplotni črpalki za sanitarno vodo

Toplotna črpalka za sanitarno vodo – zrak voda najpogostejša izbira

Ogrevanje sanitarne vode predstavlja v letni energijski bilanci gospodinjstva nekje med 15 in 30 odstotki vse potrebne energije. Sanitarna voda se lahko ogreva na več načinov, med njimi pa postaja vse bolj priljubljena toplotna črpalka, ki v primerjavi s klasičnimi načini ogrevanja prinaša številne prednosti. Glavni sta zagotovo nižji stroški ogrevanja ter zmanjšanje onesnaževanja okolja.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je ekološko najbolj prijazen in energetsko najcenejši način ogrevanja sanitarne vode. Toplotna črpalka glavnino potrebne toplote zajema iz okolja (iz zraka, podtalne vode ali zemlje), nato pa s pomočjo kompresorja dvigne temperaturo na raven, ki je primerna za ogrevanje sanitarne vode.

Najučinkovitejša je toplotna črpalka za sanitarno vodo zrak-voda, pri katerih naprava pridobiva toploto iz okoliškega zraka. Zrak je vir toplote, ki ga ne moremo nikoli povsem izčrpati, hkrati pa je povsod na voljo. Toplotna črpalka za svoje delovanje potrebuje le 25 % električne energije, preostalih 75 % pa črpa iz okolja. Načeloma se v ta namen uporabljajo manjše sanitarne toplotne črpalke. Toplotno črpalko je najprimerneje postaviti v kotlovnico, odvod zraka pa se napelje v klet ali shrambo. Toplotna črpalka za sanitarno vodo bo tam zasedla le malo prostora, prav tako pa ni potrebe po rezervoarju za gorivo in dimniku. Vzdrževanje je enostavno in poceni, življenjska doba sanitarne toplotne črpalke pa je tudi 25 let. Poleti pa lahko toplotno črpalko uporabljate tudi v hladilne namene in tako prihranite investicijo v klimatske naprave.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo

Preberite si več o toplotnih črpalkah za ogrevanje

Obiščite našo spletno stran in se prepričajte o prednostih, ki jih prinašajo toplotne črpalke za ogrevanje vašega doma. Ob pogledu na cenik vas bo zagotovo navdušila ugodna cena toplotne črpalke. Toplotna črpalka za sanitarno vodo še nikoli ni bila tako ugodna.

Vabljeni.