Pošlji povpraševanje

Zastirke proti plevelu v domačem vrtu

Zastirke v domačem vrtu uporabljamo za različne namene, prav vse v korist rasti in vrta, pa tudi za namen zmanjšanja količine dela, ki ga moramo vložiti v pridelavo. Res je vrtičkanje meditativno, a verjetno le malokdo uživa v puljenju plevela in pobiranju polžev. Če se želimo temu izogniti, uporabimo zastirko na vrtu. Zastirke se naravno pojavljajo tudi v naravi, saj je le malo kje mogoče najti golo zemljo - do te pride le ob hujših vremenskih neprilikah ali naravnih katastrofah, gole predele pa narava hitro prekrije z naravno zastirko. Cena za izpostavljeno zemljo je namreč izsušitev, otrditev in slaba rast.

Zastirke proti plevelu

Kaj lahko uporabimo za zastirko za vrt?

Poznamo več vrst zastirk: zastirko iz slame, zastirko iz bambusa, zastirko iz lubja, zastirko iz pokošene trave, zastirko iz komposta, zastirko iz flisa, zastirko iz odpadlega listja in drugi naravnih materialov. Lahko jih naredimo sami (recimo zberemo odpadlo listje, pokošeno travo in druge dele rastlin, uporabimo ostanke orehovih luščin, si pripravimo kompost in podobno), a jih lahko tudi kupimo, saj je cena zastirke zelo ugodna in nakup večkrat odtehta vso delo, ki ga moramo vložiti za pripravo lastne.

NA VOLJO TUDI ZASTIRKA PROTI PLEVELU - ELEKTROPROM

Zastirka - cena in prednosti

Zastirka - cena je že sama po sebi prednost, saj so izjemno ugodne, ob tem pa njihova uporaba pomeni tudi:

  • učinkovito in enakomerno zadrževanje vlage in toplote v tleh,
  • preprečuje zbitost tal,
  • preprečuje rast plevela,
  • preprečuje razmnoževanje polžev,
  • ustvarja ugodne pogoje za življenje koristnih drobnoživk v tleh,
  • ohranja dobro strukturo tal.

Cena zastirke je seveda najnižja, če si jo naredimo sami, a vsi nimamo možnosti za to, še posebej, če živimo v mestu in potrebujemo zastirke za okrasna korita na balkonu, ali če enostavno nimamo na voljo dovolj časa. V tem primeru lahko v trgovini Elektroprom kupite ugodne in izjemno kakovostne zastirke iz slame za vrt, zastirke iz bambusa, zastirke iz lubja in drugih materialov, svetovali pa vam bomo tudi o najprimernejši izbiri za vaš vrt ali tip rastlin.

lesena zastirka cena